Komšije o osumnjičenom za ubistvo kod Novog Sada: Dušimira je ubio zbog 2.000 dinara?

06.02.2024

12:53

0

Autor: Mi. S.

Denis M. (29, osumnjičen za ubistvo Dušimira P. (72) je takav, traži pare da popije, grub je, kažu komšije

Komšije o osumnjičenom za ubistvo kod Novog Sada: Dušimira je ubio zbog 2.000 dinara?
Denis M. - Copyright Printscreen/Facebook/D.M.

Denis M. (29) uhapšen je zbog sumnje da je ubio komšiju Dušimira P. (72) tako što ga je više puta ubo nožem po vratu. Prema rečima komšija, Denis je u ovom periodu godine uvek bez posla i traži novac od svih koje poznaje.

- Nisu to velike sume, on traži da ima da popije i ide redom. Preko leta radi u luna-parku na ringišpilima i ostalim zanimacijama i tada ima platu, a ovako zimi ne zarađuje ništa. Od porodice ima samo strica koji ne zna kako da izađe sa njim na kraj, oduvek je bio problematičan, ali ni u najluđim snovima nismo mislili da do ovoga može da dođe.  - kaže jedan od komšija iz ulice u kojoj se dogodio zločin.

Motiv ubistva, prema prvim rezultatima istrage, jeste koristoljublje, a Denis je u policiji sve priznao. Dušimirove stvari nađene su kod njega, a navodno mu je uzeo 2.000 dinara.

Dušimirov sin I. P., da podsetimo, prijavio je da je u svojoj kući pronašao oca u lokvi krvi. Policija je u prvom momentu sumnjičila sina žrtve, ali je ubrzo uhvaćen komšija.

- Ulica je bila puna policije, nismo znali šta nas je snašlo. Kad sam čula da je Dušimir plakala sam kao kiša. Divan čovek, vodio je računa o sinu, sami su bili njih dvojica. Nema šta nije hteo da pomogne i uradi, sve koliko je mogao - priča jedna komšinica.

Printscreen/Google Maps Pixabay
Ilustracija

Prema njenim rečima, niko ne može da zna šta se tačno desilo.

- Znamo svi da on ima dosta problema. Kad nije tu dobro je, kad je tu stalno je negde, pije, grub je prema svima. Znali smo da sa njim ne može normalno ni da se razgovara, ali da ubije takvog čoveka to niko nije mogao da pretpostavi - dodala je žena.

Dušimirov sin je, navodno, policiji izjavio da je oko 22 časa kobne večeri otišao na sprat da spava kada je došao kući iz grada, a tada je i poslednji put video oca. Kada je oko 4 sata ujutru sišao sa sprata zatekao je jeziv prizor, a prvo je pomislio da je otac pao i udario glavom o pod, što je i rekao policiji u pozivu. Tek kasnije, kada je došla policija, utvrđeno je da na telu postoje ubodne rane.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike