Pokajanje koje se ne viđa u Srbiji: Siledžija umlatio trojicu, sada moli za milost

31.01.2024

09:26

0

Bojan Darabašić se pokajao, i moli trojicu prebijanih da mu oproste

Pokajanje koje se ne viđa u Srbiji: Siledžija umlatio trojicu, sada moli za milost
Copyright printscreen/MUP

U novosadskom Višim sudom juče je počeo završen dokazni postupak u ponovljenom suđenju osmorici mladića iz Šida za tuču od 20. februara 2021. godine ispred "Lazinog sokaka" u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, u kojoj su Dragoljub Mihajlović iz Vajske i Nikola Šuman iz Čuruga teško povređeni, a Mateo Peter lakše.

Bojan Darabašić, optužen za pokušaj ubistva pri bezobzirnom i nasilničkom ponašanju, juče je rekao da nije krivz navodeći da su ih u lokalu provocirala trojica oštećenih, a da oni ništa nije započeo.

- Pogrešio sam i žao mi je zbog svega što se dogodilo. Udario sam svu trojicu i molim ih da mi oproste što sam ih povredio - branio se Darabašić.

Izvinio se i sudskom veću zbog ponašanja na prethodnom suđenju i naglasio da je tokom tri godine u zatvoru sagledao ozbiljnost situacije.

- Ovo mi je životna lekcija iz koje sam naučio mnogo i koja me je drastično promenila - dodao je Darabašić.

Lazar Marković i Nemanja Božić, koji se terete za isto krivično delo, kazali su da ostaju kod obrana iznetih u prethodnom postupku, kao i Marko Momić, Mihajlo Miljenović, Vladimir Simić, Dejan Nedinić i Bojan Medić, koji se terete za nasilničko ponašanje i teške povrede.

Sudsko veće odbilo je predlog da se neposredno ponovo ispituju svedoci i sudski veštaci. Neće se ni reprodukovati snimci sa video-nadzora.

Osmorka iz Šida osuđena je na ukupno 50 godina i osam meseci zatvora. Bojan Darabašić dobio je 15 godina, Lazar Marković 10, Nemanja Božić 12, Marko Monić i Vladimir Simić po dve godine i 10 meseci, a Mihajlo Miljenović i Dejan Nedinić po dve godine i osam meseci, dok je kazna Bojanu Mediću dve godine i šest meseci.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike