"Pretio mi je pištoljem i tražio novac": Ispovest radnice iz Smedereva koja je bila na meti napadača, oglasio se MUP

20.01.2024

22:38

0

Autor: Mi. S.

Uhapšeni E. S. (40) ranije je osuđivan, a nedavno je izašao sa izdržavanja zatvorske kazne zbog krivičnih dela u vezi sa drogom

"Pretio mi je pištoljem i tražio novac": Ispovest radnice iz Smedereva koja je bila na meti napadača, oglasio se MUP
Oružana pljačka apoteke i pucnjava u Smederevu - Copyright Instagram_192_rs

Četrdesetogodišnji E. S. uhapšen je večeras nakon što je pokušao da maskiran opljačka apoteku u centru Smedereva, i preteći pištoljem uzme novac iz kase. On je osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja, dva razbojništva i prinudu.

On se sumnjiči da je večeras u centru Smedereva u jednoj apoteci, u kojoj je u tom trenutku bilo više osoba, ušao maskiran i uz pretnju pištoljem od radnica oduzeo novac, ispalio više hitaca, a potom pokušao da pobegne kroz zadnji izlaz apoteke, navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Tom prilikom nije bilo povređenih, a brzom reakcijom policije on je savladan i uhapšen. Prethodno, on se sumnjiči da je, nedaleko od ove apoteke, u jednom kiosku od radnice pokušao da oduzme novac, takođe uz pretnju pištoljem, ali se ona zaključala i obavestila policiju, a on je pobegao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Pretio mi je pištoljem, tražio novac, ali uspela sam da se zaključam i pozovem policiju - rekla je radnica za Novosti.

Dok je policija bila na putu ka trafici, dobili su poziv iz državne apoteke "1.maj" koja se nalazi gotovo na drugom kraju grada. Isti čovek ušao je u apoteku, preskočio preko pulta, i naterao sve radnice da legnu na pod. Iz kase je uzeo sav novac i dao se u beg. Policija je uspela da ga sustigne i uhapsi u prolazu između dve zgrade, a gotovo filmska akcija hapšenja ispraćena je aplauzom građana.

Uznemirene radnice su rekle da je više puta pucao u vazduh. Za to nema potvrde iz policije. Na lice mesta izašao je zamenik višeg javnog tužioca koji je sa pripadnicima policije obavio uviđaj.

Uhapšeni razbojnik.E. S. (40), kako se saznaje, poznat je policiji i osuđivan, a nedavno je izašao sa izdržavanja zatvorske kazne zbog krivičnih dela u vezi sa drogom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike