Tužilaštvo naložilo obdukciju tela radnika poginulog u "Trajalu": Izvršen uviđaj u pogonu za proizvodnju komponente raketnog goriva

17.01.2024

16:20

0

Tužilac je dao i nalog da se obaveste određene inspekcijske službe radi obavljanja uviđaja

Tužilaštvo naložilo obdukciju tela radnika poginulog u "Trajalu": Izvršen uviđaj u pogonu za proizvodnju komponente raketnog goriva
Fabrika "Trajal korporacija" u Kruševcu - Copyright Printscreen/Tanjug

Više javno tužilaštvo u Kruševcu je izdalo naredbu da se izvrši obdukcija tela N.R, poginulog u utorak u eksploziji u "Trajal korporaciji" gde je javni tužilac izvršio uvuđaj, saopšteno je danas.

- Više javno tužilaštvo u Kruševcu intenzivno radi na potpunom rasvetljenju ovog događaja i utvrđivanju uzroka eksplozije koja se desila u pogonu ‘Trajal korporacije’, o čemu će javnost biti naknadno obaveštena - navodi se u saopštenju koje je potpisao glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu Branislav Petrović.

Saopšteno je da je juče javni tužilac izvršio uviđaj na mestu eksplozije u "Trajalu", u pogonu za proizvodnju "iniforno cilindrično namotane gorivne trake" - komponente raketnog goriva Fabrike za proizvodnju eksploziva i pirotehnike,u kojoj je jedan radnik poginuo, a četiri su povređena.

Društvene mreže
 

Tužilac je dao i nalog da se obaveste određene inspekcijske službe radi obavljanja uviđaja.

Po informaciji iz kruševačke bolnice, stanje trojice povređenih danas je stabilno.

- Tri osobe koje su kod nas hospitalizovane su hemodinamski stabilne, nisu životno ugrožene. Ostaće još neko vreme na bolničkom lečenju zbog kliničkog praćenja - kazala je direktorka Opšte bolnice u Kruševcu Vesna Stević Gajić.

Ona nije imala podatke o zdravstvenom stanju teže povređene radnice koja je u VMA, u Beogradu, koja je danas stabilno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike