Radnici "Trajala" pod nadzorom: Doktorka otkrila stanje povređenih u eksploziji (FOTO/VIDEO)

17.01.2024

09:25

0

Autor: 24sedam

Troje radnika nije vitalno ugroženo

Radnici "Trajala" pod nadzorom: Doktorka otkrila stanje povređenih u eksploziji (FOTO/VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube/MUP Republike Srbije

Radnici kruševačkog "Trajala", njih troje, povređeni juče u eksploziji dobrog su opšteg stanja i svi imaju povrede karakteristične za taj udarni talas.

Direktorka Opšte bolnice u Kruševcu dr Vesne Stević Galić, gde su smešteni povređeni, dodala je da su tri osobe na kliničkom praćenju, dok je devojka (19) prebačena na VMA u Beogradu.

Načelnik hirurgije Opšte bolnice Saša Zajić izjavio je da je devojka, koja je zbog stepena povreda prebačena u Beograd, prema informacijama koje ima, takođe stabilno.

Tanjug/prinstcreen
Dr Vesna Stević Galić

 

- Hospitalizovali smo juče četiri osobe zbog težine povrede, a jednu osobu smo bili prinuđeni da pošaljemo na dalje lečenje u tercijarnu ustanu na VMA. Tri osobe su hospitalizovane kod nas, i na kliničkom su praćenju. Za sada su dobrog opšteg stanja. Povrede su karakteristične za taj udarni talas. To su povrede ekstremiteta, uglavnom nagnječenja, povrede mišića, a imamo povrede ligamenata. Ono što je najbitnije svi su stabilni i vitalno nisu ugroženi - kaže dr Stević Galić za "Prva TV".

Eksplozija u "Trijalu" dogodila se juče oko devet sati. Poginuo je Nikola Rašković (18), dok je četvoro njegovih kolega završilo sa težim povredama.

Fabrika je saopštila da je, i pored preduzetih svih mera zaštite na radu, nažalost u pogonu za proizvodnju gorive trake, fabrike eksploziva, pirotehnike i hemije došlo do eksplozije. Objekt je bio pod video nadzorom, pa će se tokom uviđaja istražiti detalje ovog događaja.

Od 2001. godine ovo je šesta nesreća u fabrici, ali prva sa smrtnim ishodom. U prethodnih pet bilo je samo povređenih radnika i materijalne štete.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike