Devojka (20) povređena u eksploziji u Kruševcu stigla na VMA: Evo šta kažu lekari o Sarinom stanju

16.01.2024

17:12

0

Sara C. transportovana je iz Opšte bolnice u Kruševcu na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu

Devojka (20) povređena u eksploziji u Kruševcu stigla na VMA: Evo šta kažu lekari o Sarinom stanju
VMA - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Sara C. (20) iz Kruševca koja je teško povređena u eksploziji u fabrici "Trajal" u Kruševcu sada je transportovana na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde joj je urađena prva dijagnostika.

- Povređena je nakon eksplozije zadobila teške telesne povrede, to su takozvane blast povrede koje nastaju usled eksplozija. Ona se nalazi u Jedinici intezivne nege. Takođe, nakon prve dijagnostike rano je davati bilo kakve prognoze. Povređenoj su vitalni parametri trenutno stabilni, ali intezivno se prati njeno stanje - kažu izvori medija iz bolnice.

Devojka je jedna od četvoro povređenih radnika iz kruševačke fabrike. Prilikom eksplozije pored Sare C. povređeni su Marko M., Dušan J. i Bojan T. koji su smešteni u Opštu bolnicu u Kruševcu gde se nalaze u stabilnom stanju.

U eksploziji je, da podsetimo, poginuo mladić Nikola Rašković (18) koji je pre Nove godine počeo da radi u fabrici.

Prema nezvaničnim informacijama, Sara C. je prošlo obuku u kruševačkoj firmi i četiri meseca je njihov zaposleni radnik. Otac povređene rekao je kasnije za medije da oni još ne znaju koje povrede ima devojka.

Poginuli Nikola Rašković i Sara C. su bili prijatelji i zajedno su radili u ovom pogonu. Mladić je za 10 dana trebalo da proslavi rođendan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike