Oglasila se fabrika "Trajal" iz Kruševca: Evo kako se dogodila eksplozija u kojoj je poginuo radnik

16.01.2024

15:26

0

Pogon za proizvodnju gorive trake radio je, kako se navodi, uz primenu svih bezbednosnih mera i pod video nadzorom

Oglasila se fabrika "Trajal" iz Kruševca: Evo kako se dogodila eksplozija u kojoj je poginuo radnik
Fabrika "Trajal korporacija" u Kruševcu - Copyright Printscreen/Tanjug

I pored preduzetih svih mera zaštite na radu, nažalost, u Pogonu za proizvodnju gorive trake Fabrike eksploziva i pirotehnike i hemije "Trajal Korporacije" dogodila se eksplozija, saopšteno je upravo iz Koporacije u Kruševcu, gde se jutros oko devet sati dogodila teška nesreća.

- Povređeno je petoro radnika od kojih je jedan podlegao povredama. Tri radnika su zbrinuta u kruševačkoj Opštoj bolnici, i prema rečima lekara u stabilnom su stanju. Jedna radnica nastaviće lečenje na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Zahvaljujući veoma brzoj reakciji Policijske uprave Kruševac, Sektora za vanredne situacije, službe Hitne medicinske pomoći i osoblju Opšte bolnice Kruševac, a pre svega brzom reakcijom dežurnih ekipa i radnika "Trajal Korporacije" zbrinuti su povređeni i ugašen je požar - navodi se u saošštenju.

Pogon za proizvodnju gorive trake radio je, kako se navodi, uz primenu svih bezbednosnih mera i pod nadzorom kamera, tako da će stručne službe istražiti detalje ovog događaja.

- Svi radnici Trajal Korporacije izražavaju duboku žalost i tugu povodom ovog tragičnog događaja - navodi se na kraju u saopštenju koje potpisuje "Trajal Korporacija", kabinet generalnog direktora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike