Kristina sve priznala: Evo kako je iz kancelarije izvršitelja uzela 1,8 miliona dinara

16.01.2024

14:59

0

Autor: 24sedam

Pomoćnik javnog izvršitelja priznala proneveru

Kristina sve priznala: Evo kako je iz kancelarije izvršitelja uzela 1,8 miliona dinara
Copyright MUP Srbije

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušana je Kristina K. (29) zbog sumnje da je sa računa kancelarije javnog izvršitelja na Novom Beogradu proneverila više od 1,8 miliona dinara i u tom iznosu sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičena je na saslušanju priznala izvršenje krivičnog dela za koje se tereti, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Njoj se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično delo pronevera, za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina.

Krisitina K. je pomoćnik javnog izvršitelja sa kancelarijom na Novom Beogradu, kojoj je faktički povereno da vodi sektor komunalnih predmeta i vrši nadzor nad ostalim zaposlenima u radu na tim predmetima, te je u tom svojstvu samo njoj bila poverena šifra za pristup e-banking aplikaciji otvorenoj za ovu javnoizršiteljsku kancelariju kod jedne banke, u kojoj je, navodno za poverioca “JKP Infostan”, kreirala tri računa koji su otvoreni na njeno ime.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Kristina K. je u periodu od 2. februara do 3. novembra 2023. godine iskoristila svoje ovlašćenje da vrši prenos novčanih sredstava sa namenskog računa ove javnoizvršiteljske kancelarije, na koji uplate vrše izvršni dužnici uplaćujući svoja dugovanja, sa kog računa se potom uplate vrše na račune izvršnih poverilaca, te je prisvajala povereni novac.

Tako je sa ovog računa vršila uplate na svoje lične račune umesto uplata izvršnim poveriocima, kao i umesto da izvršnim dužnicima, koji su preplatili svoj izvršni dug, preplaćeni dug vrati. Isto je, kako se sumnja, radila i sa troškovima izvršnog postupka koji treba da idu na tekući račun javnog izvršitelja kao njegova zarada u vidu nagrade i troškova njegovog rada.

Na ovaj način od 2. februara do 3. novembra 2023. godine na svoje ime prenela ukupno 1.841.141,93 dinara.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike