Zgrnuli milione na kolima ukradenim u EU: Pohapšena velika kriminalna grupa

10.01.2024

15:28

0

Autor: 24sedam

Krali samo luksuzne džipove i automobile visoke klase

Zgrnuli milione na kolima ukradenim u EU: Pohapšena velika kriminalna grupa
Copyright FOTO: MUP RS

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa policijskim službenicima MUP RS, UKP i SBPOK nakon višemesečnog predistražnog postupka, juče i danas je na teritoriji Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice, uhapšeno 11 osoba. Istovremeno, privremeno je oduzet veći broj automobila novije i visoke klase, kao i luksuznih džipova, koji je grupa ukrala u Evropskoj uniji, nakon čega su ih dovozili u Srbiju.

Kako se sumnja, ova grupa je u unapred obezbeđenim garažama - radionicama, takozvanim "štekovima" prepravljala, a kasnije otuđivala vozila, čime su pripadnici i organizatori organizovane kriminalne grupe ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Uhapšeni su M.T, B.T, D.M, I.S, B.T, R.K, R.T, B.I, S.Đ, D.J i H.T. Sumnje se da je ova grupa od početka 2020. godine do 9. januara izvršila krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prikrivanje, falsifikovanje isprave, posebni slučajevi falsifikovanja isprava i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Pretresom kuća, stanova i radionica organizatora i članova grupe pronađeno je više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, dragocenosti, veća količina auto-delova, uz pomoć kojih će biti identifikovana vozila koja su predmet izvršenja krivičnog dela u inostranstvu. Tu su bile i veće količine falsifikovane prateće dokumentacije za vozila i registarske oznake.

Organizatorima i pripadnicima grupe određeno je zadržavanje od 48 sati, i uz krivičnu prijavu su privedeni Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, gde su u toku saslušanja osumnjičenih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike