Uspešna akcija srpske i australijske policije: Zaplenjeno skoro 100 kilograma droge

30.12.2023

15:16

0

Tim za borbu protiv narkotika policije u Dubaiju otkrio je metamfetamin koji je bio sakriven u pošiljci sa poljoprivrednim mašinama

Uspešna akcija srpske i australijske policije: Zaplenjeno skoro 100 kilograma droge
Copyright MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, učestvovali su zajedno sa Australijskom federalnom policijom (AFP) u međunarodnoj akciji u okviru koje je australijska policija u Melburnu zaplenila 98 kilograma metamfetamina i uhapsila dve osobe.

Policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnom periodu su prikupljali obaveštajne podatake o aktivnostima međunarodne organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem velikih količina narkotika sa teritorije Avganistana do luka Sidnej i Melburn u Australiji, saopšteno je iz MUP-a.

Nakon intenzivne i kontinuirane međunarodne policijske saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije UKP SBPOK i Australijske federalne policije (AFP), Tim za borbu protiv narkotika policije u Dubaiju otkrio je metamfetamin koji je bio sakriven u pošiljci sa poljoprivrednim mašinama, u pogonskim delovima, na brodu koji je krenuo za Melburn u oktobru ove godine. 

Po dobijanju informacije od pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP Ministarstva unutrašnjih poslova, službenici Australijske granične policije presreli su pošiljku kada je brod stigao u Melburn krajem novembra. 

Pripadnici Viktorijanske Radne grupe za organizovani kriminal uhapsili su australijske državljane rođene u Iranu, A. R. K. i A. K. i oni se sumnjiče za pokušaj krijumčarenja 98 kilograma metamfetamina u Australiju, dok je još jedan iranski državljanin priveden, ali nije optužen ni za jedno krivično delo.

U saopštenju MUP-a se ističe da je ova akcija je potvrda da pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP kontinuirano i sa uspehom rade sa domaćim i međunarodnim partnerima kako bi se sprečili pokušaji organizovanih kriminalnih grupa.

Kaže se i da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je u ovoj akciji još jednom pokazalo da je pouzdan partner u suzbijanju međunarodne trgovine narkoticima i u borbi protiv organizovanog kriminala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike