Traži se krivac za potonuće prepunog splava

28.12.2023

15:39

0

Autor: 24sedam

Uhapšene četiri odgovorne osobe

Traži se krivac za potonuće prepunog splava
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Vlasnik splava "Kartel", koji je potonuo u u noći između subote i nedelje u trenuku kada je na njemu bio veliki broj gostiju, sa još tri osobe zadržan je u policijskom pritvoru. Kako je saopštilo Prvo tužilaštvo u Beogradu, zadržani su V. M, A. E, M. M. i N. B. zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Po nalogu dežurnog tužioca svima je određeno zadržavanje od 48 časova, kada će biti saslušani, pa će nakon iznošenja njihove odbrane tužilaštvo doneti odluku da li postoji neki od zakonskih osnova da se prema nekom od osumnjičenih predloži određivanje pritvora.

Tužilaštvo je u nedelju izdalo nalog Upravi kriminalističke policije, Odeljenja za istraživanje eksplozija, požara i havarija i Odeljenja za uviđajno-operativne poslove, da se utvrdi identitet osumnjičenih.

- Nakon prikupljanja obaveštenja, uvida u video-zapis i na osnovu drugih raspoloživih dokaza, utvrđeno je da postoji osnov sumnje da se u radnjama V. M, A. E, M. M. i N. B. stiču sva bitna obeležja navedenog krivičnog dela - piše u saopštenju.

Dalje u toku dokaznog postupka biće naloženo veštačenje kao i pregleda objekta, a biće ispitani oštećeni i izvedeni dokazi na osnovu kojih će biti utvrđeno kolika je visina imovinske štete koja je nastupila zbog potapanja. Utvrdiće se i da li su neke osobe zadobile povrede, tražiće se i medicinska dokumentacija.

Tužilaštvo je naložilo policiji da utvrde da li je potonuću "Kartela", prethodila tuča i da se utvrdi identitet aktera tuče, kao i da li su prilikom tuče neki zadobili povrede. Nakon prikupljanja svih raspoloživih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja, tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike