Tužilaštvo naredilo da se "Fristajler" izvuče iz Save: Menadžer i direktor u pritvoru - umesto 220 dozvolili da na splavu bude 700 ljudi!

17.01.2023

14:51

0

Autor: Lj. S.

Splav "Fristajler" počeo je da tone svega nekoliko minuta nakon ponoći

Tužilaštvo naredilo da se "Fristajler" izvuče iz Save: Menadžer i direktor u pritvoru - umesto 220 dozvolili da na splavu bude 700 ljudi!
Fristajler - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Splav "Fristajler", koji je potonuo u novogodišnjoj noći, po naredbi Trećeg osnovnog javnog tužilaštva biće izvučen iz reke Save, ipak datum još uvek nije poznat.

Kako su naveli iz OJT, dato je odobrenje da se splav izvuče iz vode.

"Za ostalo se "pita" Kapetanija - rekli su iz Trećeg OJT.

Podsetimo,menadžeru "Fristajlera" Draganu V. (46) i direktoru Marku R. (51) određen je pritvor od 30 dana.

Osumnjičenom vlasniku splava Markosu Lj. određena je mera zabrane prilaženja, sastajanja, komuniciranja sa određenim licem i posećivanja određenih mesta.

Njih trojica se sumnjiče da su 31. decembra na splavu omogućili prisustvo većeg broja osoba nego što je kapacitet ovog objekta, koji je zbog toga delom potonuo i na taj način ugrozili bezbednost većeg broja lјudi.       

Uhapšeni su 2. januara, a sumnjiče se da su izvršili krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti. Osumnjičenima je, posle hapšenja, bilo određeno zadržavanje do 48 sati. 

Njima je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Splav "Fristajler" počeo je da tone svega nekoliko minuta nakon ponoći, a prvi rezultati istrage govore da je u novogodišnjoj noći bilo oko 700 ljudi. 

Inače, splav ima dozvolu za 220 ljudi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike