Užas u Žitorađi: Silovao staricu (80), večerao, pokupio novac i odšetao

28.12.2023

15:04

0

Muškarac Ž.M. uhapšen zbog jezivog napada

Užas u Žitorađi: Silovao staricu (80), večerao, pokupio novac i odšetao
Copyright Profimedia

Na predlog Višeg tužilaštva u Prokuplju, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana Z. M. (34) iz okoline Žitorađe, zbog produženog dela silovanje i zbog krađe.

On je juče, tokom noći, više puta silovao staricu kojoj je upao u kuću. Osumnjičeni je razbio prozor i kroz njega ušao u kuću u kojoj sama živi žena (80). Prvo je udario, a zatim silovao. Tu nije stao, već je seo za sto, jeo, odmarao, zatim je opet silovao. Na kraju je uzeo sav novac koji je imala. Reč je o sitnim parama, i otišao.

Nesrećna žena je uspela da dođe do telefona, pa je tokom noći prijavila šta se dogodilo. Zadržana je u bolnici radi provere zdravstvenog stanja, a imala je povrede i po licu, glavi i telu. Na svoju inicijativu, puštena je kući.

Osumnjičeni je ubrzo uhapšen, te mu je nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu, određen pritvor do trideset dana. Reč je o višestrukom povratniku u vršenju krivičnih dela. Letos je drugo nemoćnu ženu, takođe iz okoline Žitorađe, dva puta silovao i u toku je potupak pred sudom. Sudi mu se i za pokušaj silovanja.

Zasad, izrečene su mu prvostepene presude za oba dela ukupno 18 godina zatvora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike