Zla kob kralja novosadskog podzemlja: Jedan sin se obesio, drugi zverski ubijen, a jedna žena i dalje pati za njim

09.08.2021

18:45 >> 07:23

0

Autor: Lj. K.

Sin Matija bio je odlikaš i brucoš na Elektrotehničkom fakultetu, a Ljubomir je učestvovao u plaćenim ubistvima

Zla kob kralja novosadskog podzemlja: Jedan sin se obesio, drugi zverski ubijen, a jedna žena i dalje pati za njim
Copyright

Strašna sudbina zadesila je naslednike jednog od najmoćnijih ljudi iz sveta kriminala Branislava Lainovića Dugog, ili Lajavog, kako su ga zvali u Novom Sadu, koga su pre dve decenije, sa tri metka, sa trona “počistili” pripadnici zemunskog klana.

Jedan od njegovih sinova pre šest godina se ubio, dok se drugi vodio kao nestao, iako se pouzdano sumnja da je kao plaćeni ubica ”kavačkog” klana zverski mučen, pa ubijen.

Pročitajte još

Branislav Bane Lainović ubijen je 20. marta 2000. oko 16:15, ispred hotela “Srbija” u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Lainović je stajao ispred kioska, čekao je nekog, kada mu je prišao mlad čovek u crvenoj jakni s leđa i ispalio tri hica iz pištolja; dva su Lainovića pogodila u glavu, a počinilac je pobegao u pravcu ulice Vojislava Ilića.

Branislav Lainović Dugi Printscreen/Yotube

Dejan Milenković Bagzi, pripadnik prvo “surčinskog”, a kasnije “zemunskog” klana, koji je dobio status svedoka saradnika, svedočio je da je vođa “zemunaca” Dušan Spasojević naredio ubistvo, a da su to odradili Sretko Kalinić i Miloš Simović.

Rekao je je da ga Simović upucao, nakon čega je seo u kola, pustio muziku i počeo da peva.

Dugi je u trenutku ubistva pričao telefonom i čekao nekog, a navodno su ga preko signala mobilnog “zemunci” pratili i navodili da “dođe mečki na rupu”.

Ni petokraka, ni Danica

Dugi je bio veliki prijatelj Đorđa Božovića Giške, bio je u Srpskoj gardi koju je preuzeo nakon Giškine smrti.

Ubistvo Branislava Lainovića Printscreen Youtube/Rudar 7

Kruži legenda da su se, kada su formirali gardu, dogovorili da neće imati ništa ni sa jednom političkom strankom, pa ni sa Srpskim pokretom obnove, a Dugi je ovu odluku obrazložio u svom stilu:”Nisam služio po zvezdom petokrakom, pa neću ni pod Danicom”.

Kriminalci su ga ubili jer su hteli da preuzmu Novi Sad, gde im je lično Lainović zabranio ulaz govoreći da “taj grad mora da se zaštiti od zemunske napasti koja se širila celom Srbijom”.

Oca nije zapamtio

Dugi je nekoliko bračnih i vanbračnih veza dobio više dece, a mnogo godina nakon očevog ubistva, devetnaestogodišnji Matija 2016. godine oduzeo je sebi život.

Ubio se u kući u kojoj je živeo sa majkom.

Najpre je sebi isekao vene, a potom se obesio.

Bio je odlikaš, tog leta upisao je Elektrotehnički fakultet.

Ljubomir Marković Kića Foto: Printscreen Instagram

Drugi Lainovićev sin Ljubomir, o kome se poslednjih pola godina uveliko piše da je učestvovao u ubistvu dvojice vođa “škaljarskog” klana u Atini, i da je ubio vođu “Alkatraza” Ljubomira Markovića Kiću, vodi se kao nestao, iako se veruje da su slike njegovog surovog mučenja i ubistva kružile aplikacijom “Skaj”.

Ruke pune krvi

Ostalo je samo nejasno da li su ga iz osvete ubili “škaljarci”, ili su ga ubili “kavčani” za koje je radio, ali su odlučili da ga likvidiraju kao nezgodnog svedoka, a sumnja se i da mu nisi platili obećani iznos za glave Dedovića i Stamatovića.

Ljubomir Lainović nalazio se kućnom pritvoru sa nanogicom u Novom Sadu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu navijača “Rada” Petra Arsića na Vidikovcu marta 2018. godine, kad je napustio u stan i od tad mu se izgubio svaki trag.

Printscreen/Youtube

Navodno, do članova njegove porodice došli su snimci njegovog straivčnog ubistva.

Tad se sumnjalo da su to uradili “škaljarci”, međutim, razotrkivanjem kriptovane komunikacije “kavčana”, koje je u Beogradu predvodio Veljko Belivuk, sumnja je pala na njega i njegovu kriminalnu grupu koja je po istom modelu ubijala suparnike, ali i pripadnike svoje grupe.

Život piše romane

Branislav Lainović Dugi bio je u strastvenoj vezi sa lepoticom Dolores Škaricom, koju je upoznao u kockarnici u Roterdamu.

Atraktivna ženska, jeste malo jača, ali razbojnik…I kad je izbila frka zbog mene i nju isteraju iz Holandije, iako je imala sređen boravak, jer su znali da ću dolaziti – izjavio je jednom prilikom Dugi, koji je u napadu ljubomore ceo jedan dan Dolores vozio golu u gepeku svog “mecedesa” jednog vrelog avgustovskog dana.

Posle Lainovićevog ubistva, Dolores je učestvovala u jednoj oružanoj pljački u Italiji u kojoj je “pala” i osuđena na decenijsku robiju.

Pročitajte još

Malo pre izlaska na slobodu, u zatvoru se venčala za jednog od vođa italijanske mafije, koji je ubrzo posle toga preminuo.

Kao udovica nasledila je njegovo bogatstvo, i danas živi u luksuznoj vili u Italiji, u kojoj je okačen portret Branislava Lainovića Dugog.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike