Vozač-ubica mora u zatvor: Drogiran sa četiri vrste narkotika usmrtio Kraljevčanina

27.12.2023

10:07

0

U somborskom Višem sudu osuđen je P. P. (40) iz Apatina na kaznu zatvora od tri i po godine

Vozač-ubica mora u zatvor: Drogiran sa četiri vrste narkotika usmrtio Kraljevčanina
1660974901_cacak-nesreca-pezo-betonski-stub-fotorina3 - Copyright RINA

U somborskom Višem sudu osuđen je P. P. (40) iz okoline Apatina na jedinstvenu kaznu zatvora od tri i po godine zbog saobraćajne nesreće u kojoj je stradao stariji muškarac, dok je njegov saputnik iz Sonte (59) teško povređen.

Ovaj četrdesetogodišnjak je oglašen krivim zbog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja i krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Pritvor, pa nanogica

Osuđenom P. P. se u kaznu uračunava  i vreme provedeno u pritvoru od 11. maja 2023. godine do 1. septembra, kao i kućni pritvor od 1. sepetembra do 26. decembra.

Istom presudom P. P. je  izrečena i mera  bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri godine, računajući od pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava.

Osuđeni je na putu Apatin - Svilojevo, 10. maja, izazvao saobraćajnu nesreću upravljajući automobilom "dodž kalibar" neprilagođenom brzinom, pod dejstvom kokaina, kanabisa, amfetamina i benzodijazepina i sa 1,06 promila alkohola u organizmu.

Sumnja se da je, blizu kružnog toka kod banje Junaković, prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario u "golf" koji je vozio D. M. (74) iz Кraljeva, a koji je poginuo na licu mesta, dok je njegov saputnik M. P. teško povređen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike