Sedam hitaca iz osvete: Bizaran motiv teškog zločina na Voždovcu

21.12.2023

15:18

0

Autor: 24sedam

Ivan N. ubio poznanika zbog povrede ruke

Sedam hitaca iz osvete: Bizaran motiv teškog zločina na Voždovcu
Copyright Printscreen/Tanjug

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Ivana N. (44) zbog sumnje da je 25. jula u stanu na Voždovcu iz bezobzirne osvete sa umišljajem ubio M.Č (51) iz ilegalnog oružja.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, tereti se za krivična dela teško ubistvo, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Tužilaštvo je predložilo sudu da Ivanu N. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

MUP
Privođenje osumnjičeno Ivana N.

 

Osumnjičeni je iz osvete zbog povrede ruke koju je zadobio pre oko godinu dana, a za koju je smatrao odgovornim M.Č, prvo 24. jul posmatrao stan žrtve i čekao da ga izađe. Kada je M.Č. izašao, obio je vrata i ušao u stan, gde je u spavaćoj sobi, na krevet stavio ćebe i zapaljeni časopis, i tako izazvao požar, koji je ugasio M.Č. koji se ubrzo vratio.  

Dan kasnije, 25. jula oko 10.20 časova, Ivan N. je ponovo došao do stana u kojem M.Č. živi i pozivao ga da mu otvori vrata, što nije uradio. Onda je Ivan razvalio vrata i počeo da puca u M.Č. i pogodio ga u stomak. Ivan N. je uhapšen pola sata nakon pucnjave. Ispalio sedam hitaca, a sa dva je pogodio M.Č. koji je sa teškim povredama transportovan u bolnicu, ali je nažalost i pored napora lekara preminuo 4. avgusta u Urgentnom centru u Beogradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike