Razvalio vrata i pucao u poznanika na Voždovcu: Ivan N. danas zaćutao pred sudijom, pa poslat u pritvor

27.07.2023

12:43

0

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija

Razvalio vrata i pucao u poznanika na Voždovcu: Ivan N. danas zaćutao pred sudijom, pa poslat u pritvor
Copyright printscreen/MUP

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Ivan N. (43) zbog sumnje da je na Voždovcu pokušao da ubije M.Č, pri čemu je neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da Ivanu N. odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu. Sud je prihvatio i odredio mu pritvor do 30 dana.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim delom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

printscreen/MUP
 

Sumnja se da je osumnjičeni u cilju osvete zbog oštećenja ruke koju je zadobio pre oko godinu dana, a za koju je smatrao odgovornim oštećenog M.Č, najpre, 24. jula posmatrao stan M.Č. i čekao da ga on napusti, nakon čega je obio vrata stana i ušao u stan, gde je u spavaćoj sobi, na krevet stavio ćebe i zapaljeni časopis, usled čega je krevet počeo da gori, a vatra je kasnije ugašena intervencijom oštećenog.

Sledećeg dana oko 10.20 časova, kako se sumnja, Ivan K.je došao do stana u kojem M.Č. živi i pozivao ga da mu otvori, što oštećeni nije uradio, pa je Ivan nasilno otvorio vrata gde je iz pištolja marke u pravcu oštećenog, koji se nalazio u predsoblju stana, ispalio više projektila nanevši mu na taj način teške telesne povrede opasne po život.

Nakon toga, udaljio se iz stana u nepoznatom pravcu, a oštećeni je prevežen u bolnicu gde je podvrgnut hiruškoj intervenciji.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike