Automobil pun droge i noževa: Marko J. optužen u Beogradu

19.12.2023

13:23

0

Autor: Mi. S.

U gepeku pored 12.4 kilograma kanabisa, Marko J. držao je i dva noža i mačetu, a u vratima kuhinjski nož

Automobil pun droge i noževa: Marko J. optužen u Beogradu
Ilustracija - Copyright MUP Srbije

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Marka J. (42) zbog sumnje da je neovlašćeno radi prodaje držao 12,4 kilograma kanabisa.On se tereti za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Marko J. je, kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, više puta osuđivan za različita krivična dela i nalazi se u pritvoru, koji mu je poslednji put produžen rešenjem Apelacionog suda u Beogradu do 3. februara 2024. godine.

Prema navodima optužnice, Marko J. je 30. avgusta ove godine oko podne upravljajući svojim vozilom „škodom superb“, u kojoj se na mestu suvozača nalazio 42-godišnji muškarac (protiv koga je krivični postupak obustavljen), u gepeku držao dve putne torbe u kojima su se nalazili pvc paketi sa navedenom opojnom drogom, kao i kotur streč folije, dva noža sa sečivom dužine 10 cm, jedna mačeta, a u pregradi vozačevih vrata i jedan kuhinjski nož.

Kako je saopštilo tužilaštvo, kada su policijski službenici pokušali da zaustave njegovo vozilo na raskrsnici Višnjičke ulice i Mirjevskog bulevara, okrivljeni je odbio da se zaustavi, udarivši tom prilikom u službeno vozilo MUP-a, pa je nastavio da se kreće Višnjičkom ulicom, a potom skrenuo u ulicu Rospi Ćuprija, zaustavio vozilo, gde su obojica izašla i trčećim korakom se udaljili.

Policijski službenici su sustigli 42-godišnjeg muškarca, a pregledom vozila su pronašli opojnu drogu, dok je pored vozačevih vrata, na kolovozu pronađena torbica crne boje sa dokumentima na ime okrivljenog Marka J, novčanikom i mobilnim telefonom.

Tokom istrage, nakon sprovedenih dokaznih radnji utvrđeno je da nema dokaza za optuženje 42-godišnjeg muškarca, zbog čega je u odnosu na njega doneta naredba o obustavi istrage 23. novembra ove godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike