Maloletnica u narko-bandi: Devojčica iz Beograda švercovala 18 kilograma kanabisa

22.11.2023

14:31

0

Optužnicom se okrivljenima na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

Maloletnica u narko-bandi: Devojčica iz Beograda švercovala 18 kilograma kanabisa
droga2 - Copyright MUP

Protiv Igora M. (53) i Uroša M. (23) Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu zbog sumnje da su zajedno sa 16-godišnjom devojkom prenosili i držali više od 18 kilograma kanabisa. Optužnicom se okrivljenima na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema maloletnoj osumnjičenoj postupak je razdvojen.

Postoji opravdana sumnja da se, po prethodnom dogovoru sa Urošem M., maloletna devojka, noseći prazan kofer, 12. avgusta 2023. godine autobusom odvezla u Novi Pazar, gde ju je sačekalo N. N. lice od kojeg je preuzela 18 većih PVC paketa u kojima se nalazio kanabis i spakovala ih u kofer.

Sutradan se u jutarnjim časovima sa navedenom opojnom drogom iz Novog Pazara vratila u Beograd, pa se sa autobuske stanice taksijem prevezla na lokaciju na kojoj ju je sačekao Uroš M. i od nje preuzeo kofer sa kanabisom ukupne neto mase 18.483,95 grama.

Nakon toga je Uroš M., kako se sumnja, navedeni kofer sa opojnom drogom odneo kod Igora M. u stan, u kojem su radi dalje prodaje držali još sedam PVC kesica sa marihuanom, dva džointa, grumen kanabisa od 153,86 grama, kao i jednu digitalnu vagu i metalnu posudu sa kokainom u količini od 0,09 grama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike