Oči u oči sa smrću: Vukao me je 200 metara, zaustavio se tik uz čelo, čudom sam preživeo (FOTO)

19.12.2023

20:45

0

Gurao me je 200 metara, a onda su me svi pitali da li sam živ, prisetio se Slobodan Mitrović

Oči u oči sa smrću: Vukao me je 200 metara, zaustavio se tik uz čelo, čudom sam preživeo (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Za volanom "mercedesa" u koji je 16. decembra, kasno posle podne, na pružnom prelazu u Kozjaku udario teretni voz bio je Slobodan Mitrović iz Banje Koviljače. Kako kaže, proveo je ceo život za volanom i nikad nije napravio nijedan prekršaj ni platio kaznu, a vozio je kamione i taksirao više od dve decenije.

Mitrović kaže da je prošao bez ijedne ogrebotine, a kako se sve to dogodilo, ispričao je za "Lozničke novosti" nekoliko sati posle "susreta" sa teretnjakom. On je, navodi, pošao po suprugu do Joševe. Iz pravca Lipničkog Šora išao je ka pruzi u Kozjaku.

- Stao sam ispred pružnog prelaza. Pogledao desno, ka Loznici, a u momentu kada sam se okrenuo nalevo, ka Lešnici, odakle je voz stigao, iz suprotnog smera pojavilo se nekoliko automobila. Prvi je imao uključena duga svetla. Zaslepeo me je. Utom sam i krenuo, ali tada me je udario voz. Moj prozor nije bio sasvim zatvoren, nisam čuo ništa, da je svirao, čuo bih ga - navodi Mitrović.

Crna tačka

Ovo nije prvi put da se na ovom mestu desila ovakva situacija, iako postoji odgovarajuća saobraćajna signalizacija. Meštani smatraju da je na ovom prelazu jedino rešenje rampa i da se ne treba uzdati u čudo kakvo se dogodilo u subotu, već učiniti sve da se ovakve stvari više ne ponavljaju.

Od siline udarca pukao mu je pojas. Bacio ga je na sedište suvozača.

- Kroz levi prozor "mercedesa" mi je uleteo desni branik lokomotive i stao mi na pet santimetara od čela. Ne znam koliko je sve trajalo, onoliko koliko je vozu trebalo vremena da stane. Kada sam izašao iz automobila čuo sam da se ljudi pitaju da li sam živ. Rekao sam im da sam dobro i video da sam daleko od pružnog prelaza, neki kažu da me je voz gurao po pruzi oko 200 metara. Vratio sam se u automobil da uzmem dokumenta, izvadio telefon da ga fotografišem i zovem nekoga da dođe po mene, ali je stigla Hitna pomoć pa sam morao sa njima u bolnicu - priča Mitrović, koji je zadržan na posmatranju na Odeljenju hirurgije, iako nije imao ni ogrebotinu.

 

 

U ovakvim slučajevima retko ko izvuče živu glavu, a kamoli da prođe bez povrede, ali je nekim čudom za njega sve dobro prošlo. Priča da je pažljiv vozač, da nikada nije imao problema u saobraćaju, a vozi punih 48 godina. To potvrđuje i njegov sin Saša, koji kaže da njegov otac u 67. godini dobro i vidi i čuje, a kao vozač poštuje sve propise.

- Nikada nije načinio nijedan prekršaj, strogo poštuje ograničenja, staje na pružnom prelazu i ako je rampa podignuta. Uvek kaže da je najvažnija bezbednost i da jedino veruje svojim očima. Ne pada mu na pamet da bilo kad i bilo gde krši propise i neverovatno je da se ovako nešto dogodi njemu. Ako slučajno proba kap alkohola, nipošto neće sesti da vozi, nema šanse da to uradi - priča sin.

"Mercedes" je bio tako zalepljen za lokomotivu da je ona išla u rikverc i tako odnela kola do pružnog prelaza, gde su skinuta sa branika. Slobodan dodaje da je najvažnije da se sve dobro završilo i da je imao velike sreće da preživi susret za teretnim vozom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike