Osumnjičeni već odgovarao za ubistvo: Vaterpolistu usmrtili na pumpi, ranije čoveka pretukli nasmrt pivskom flašom!

30.11.2023

12:02

0

Osumnjičeni I. Č. odležao je već kaznu maloletničkog zatvora u trajanju od pet godina za ubistvo Zoltana Bukovca

Osumnjičeni već odgovarao za ubistvo: Vaterpolistu usmrtili na pumpi, ranije čoveka pretukli nasmrt pivskom flašom!
Apelacioni sud u Novom Sadu - Copyright Dnevnik.rs

P. M. (35) i I. Č. (25) iz Subotice uhapšeni su jutros na teritoriji somborske opšine zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo ubistvo, a jedan od osumnjičenih je već odležao zatvorsku kaznu za isto krivično delo.

Ovaj dvojac je, da podsetimo, uhapšen zbog ubistva vaterpoliste Filipa Zeljkovića (21), svog sugrađanina, 15. oktobra ove godine. Filip je ubijen na benzijskoj pumpi na palićkom putu u Subotici, a iako su brzo identifikovani, osumnjičeni su uhapšeni mesec i po posle ubistva.

Osumnjičeni I. Č. odležao je već kaznu maloletničkog zatvora u trajanju od pet godina zbog ubistva sugrađanina Zoltana Bukovca (55) sa još dvojicom saučesnika.

Zoltan Bukovac napadnut je, kako se ispostavilo greškom, u noći između 13. i 14. januara 2016. godine na Teslinom naselju u Subotici. Sa teškim telesnim povredama hitno je prebačen na urgenti prijem u Opštu bolnicu Subotica, a isto veče je zbog težine povreda transportovan u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad. Iako se nakratko probudio iz kome, tri nedelje od napada izgubio je bitku sa životom.

Veliko veće Višeg suda u Subotici izreklo je 5. aprila 2017. godine presudu kojom je okrivljeni Stefan Loča osuđen na kaznu zatvora od 17 godina, okrivljeni Mario Bašić Palković na kaznu zatvora od 15 godina, okrivljeni Marko Pavković na kaznu zatvora od 14 godina, okrivljeni Ognjen Pavlović na kaznu zatvora od 14 godina i maloletni okrivljeni I. Č. (1998) na kaznu maloletničkog zatvora od sedam godina, zbog krivičnog dela teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju u saizvršilaštvu.

Apеlacioni sud u Novom Sadu donеo jе u novembru iste godine pravosnažnu prеsudu kojom su  dеlimično usvojеnе žalbе branilaca okrivljеnih L. S., P. O. i malolеtnog. I. Č., svi iz Suboticе, i prеinačеnе prvostеpеnе prеsudе u dеlu odlukе o krivičnim sankcijama, tako što jе za krivično dеlo tеško ubistvo u saizvršilaštvu osudio okrivljеnog L. S. na kaznu zatvora od 15 godina, okrivljеnog B. P. M. na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina i okrivljеnog P. O. na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina. Nеkada malolеtni, a sada punolеtni Č. I. osuđеn jе na kaznu malolеtničkog zatvora u trajanju od pеt godina.

Oni su u noći 13. januara, jureći drugog čoveka, nasrnuli na Zoltana Bukovca, udarali ga nogama, rukama i pivskom flašom i tako mu naneli povrede po glavi i telu. Nesrećnom čoveku je razbijena glava, nagnječen mozak, polomljene lopatice, polomljena rebra od šestog do jedanaestog, donja vilična kost sa obe strane, izbijeni zubi, polomljen nos, obe jagodične kosti. Po mišljenju suda, akteri zločina su bili svesni radnji koje mogu lišiti života nedužnog čoveka, koji je od zadobijenih povreda  preminuo 3. februara.

Takođe, kako se može videti na fotografiji koju objavljuje, I. Č. se bavio vaterpolom kao maloletnik, kao i ubijeni Filip, te se ne isključuje mogućnost da su se dobro poznavali.

Podsetimo, propadnici MUP-a intenzivno su radili na prikupljanju podataka i privođenju počinilaca ubistva Filipa Zeljkovića, a pored mnogobrojnih svedoka postoje i snimci nadzornih kamera sa benzinske pumpe.

Nakon verbalne rasprave između Filipa i njegovog mlađeg brata sa jedne strane i napadača sa druge usledila je tuča, a onda i pucnjava u kojoj je ubijen mladi vaterpolista.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike