Zla kob Zmaj Jovine: Ulica popločana obračunima i surovom smrću!

24.11.2023

20:45

0

Bosanac Sultan G. (27) osumnjičen je da je nožem nasmrt izbo Minju Tucakova (54), a traga se za još jednom osobom

Zla kob Zmaj Jovine: Ulica popločana obračunima i surovom smrću!
Ilustracija - Copyright Facebook printscreen/Minja Tucakov

U Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu dogodilo se ubistvo, koje je treće u ovom gradu u poslednje tri nedelje. Minja Tucakov (54) izboden je nožem u podstanarskom stanu. Za zločin je osumnjičen Sultan G. (27) iz BiH, koji je pobegao u Beograd, gde je uhapšen u Terazijskom parku. Ovo nije prvi put da se centralna novosadska ulica nađe u medijskim crnim hronikama. 

Dnevnik.rs
Kuća u kojoj je ubijen Minja Tucakov

U ulici u kojoj je smešten veliki broj lokala do sada su beležene tuče, pokušaji ubistava, pljačke.

Tucakov je ubijen u kući u Zmaj Jovinoj ulici u Novom Sadu u kojoj je živeo kao podstanar. Novosađanin je bio vlasnik poznate pečenjare "Tucakov". Proslavio se svojim specijalnim načinom pečenja i uvek je govorio da pravi "najbolju skockanu prasetinu".

 

 

Ubistvo Tucakova otkrio je rođak kojem se Minja nije javljao na telefon. Policija je potom stigla do kuće sa vatrogascima koji su razvalili vrata. U stanu je tada u lokvi krvi pronađeno telo Tucakova, a pozvana je i Hitna pomoć, čija je ekipa mogla samo da konstatuje smrt.

Sumnja se da je kobne večeri osumnjičeni sa još jednom osobom bio u stanu vlasnika pečenjare i da je nakon svađe izbio i fizički obračun koji je eskalirao ubistvom. Kako nezvanično saznajemo, policija traga za tom drugom osobom.

Dvojica ranjena posle tuče

 

Glavna ulica u pešačkoj zoni

Zmaj Jovina ulica je glavna ulica u pešačkoj zoni Novog Sada. Prostire se od Trga slobode (ukrštanje ulica Kralja Aleksandra, Njegoševe i Modene) do Vladičanskog dvora (ukrštanje Pašićeve, Gimnazijske i Dunavske ulice). Sa ostatkom centra grada je povezana ulicama Laze Telečkog i Svetozara Miletića, ali i mnogobrojnim pasažima u kojima se nalaze prodavnice i kancelarije nekih udruženja i preduzeća. Pored trgovačkih radnji koje prodaju odeću i obuću, u Zmaj Jovinoj ulici postoji i nekoliko knjižara, kao i mnoštvo kafića i restorana. Upravo zbog svega toga, ovo je najprometnija novosadska ulica tokom noći.

Novosadska policija krajem novembra 2017. godine, uhapsila je 22-ogodišnjaka iz Šida zbog pokušaja ubistva u Zmaj Jovinoj ulici. On je osumnjičen da je upravo u toj ulici, u tuči sa dvojicom Novosađana, jednom nožem zadao teške, a drugom lakše povrede. U tuči je povređen i napadač.

Printscreen/Google Maps/Profimedia
Ilustracija

Novosadska policija tragala je za bar trojicom mladića koji su početkom januara ove godine u centru Novog Sada prvo šutirali inventar jednog lokala, a nakon toga napali konobare.

U ovom incidentu, na uglu Zmaj Jovine ulice i Svetozara Miletića, jedan od radnika lokala, star 32 godine, zadobio je lake povrede i morao je da bude prebačen u Urgentni centar. 

Stolicom pogodili konobara

Očevici su naveli da su trojica mlađih muškaraca prvo šutirala stolice i stolove iz bašte jednog od lokala, a onda je pokušao da ih umiri jedan od zaposlenih.

Profimedia/Pixabay
Ilustracija

- Izašla su dvojica zaposlenih iz lokala, po odeći bih rekao da su kelneri i rekli tim momcima da ne rade to, da ne diraju inventar. Međutim, ovi se na to nisu obazirali nego su čak uzeli stolice i gađali ih. Jedna od stolica je pogodila radnika kafića - ispričao je jedan od očevidaca.
 
Policija u Novom Sadu u aprilu ove godine, oko 3 sata ujutru, uhapsila je dvojicu osumnjičenih, neposredno pošto su, kako se sumnja, počinili tešku krađu.

Sumnja se da su M. C. (24) iz okoline Novog Sada i I. B. (22) iz Sremskih Karlovaca, razbili staklo na izlogu prodavnice u Zmaj Jovinoj ulici i ukrali dvadesetak mobilnih telefona, saopštio je tada MUP. Policija ih je ubrzo pronašla, kao i ukradene telefone koji su vraćeni vlasniku.

Izgorelo osmoro mladih

Nezapamćena tragedija dogodila se 17. februara 2008. godine u kafiću "Laundž“ u Zmaj Jovinoj ulici broj 10. U buktinji u koju se za nekoliko trenutaka ujutru u dva časa posle ponoći pretvorio kafić "Laundž", osam osoba je stradalo, a dvoje je teško povređeno.

Požar u kafeu "Laundž" Printscreen/Radio-televizija Vojvodine
Kafić "Laundž" posle stravičnog požara

Mada su pripadnici vatrogasne brigade do zapaljenog kafića stigli za nepuna dva minuta, vatra je uništila čitav lokal površine oko 50 metara kvadratnih, u kojem se u tom trenutku nalazilo 12 osoba. Zarobljeni i bespomoćni mladići i devojke, gledajući smrti u oči, nažalost nisu mogli da stignu do izlaznih, jedinih vrata u kafiću. Deo lokala u potkrovlju, gde je, kako se pretpostavlja, planulo, za nekoliko sekundi se pretvorio u buktinju, a zatim je odjeknula eksplozija.

Stradali su M. P., M. P., M. K., B. S., B. B., D. K., M. G. i V. D.

Za izazivanje požara u "Laundžu" M. M. iz Novog Sada osuđen je na 12 godina zatvora, suvlasnici lokala T. K. i S. B. na po sedam godina, a B. K., zbog pomaganja izvršiocu tog krivičnog dela, na zatvorsku kaznu od dve godine. Presudom novosadskog Osnovnog suda M., K. i . bili su obavezni da porodicama poginulih isplate po milion i po dinara za duševnu bol, a osim njih, presuda se odnosila i na Grad Novi Sad i Republiku Srbiju, zbog propusta njihovih organa, što predstavlja prvu presudu te vrste u Srbiji.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike