Zločin kod vrtića na Bežanijskoj kosi: Evo šta čeka optuženog ubicu

24.11.2023

15:09

0

Autor: 24sedam

Presuda Milošu Ćeraniću zakazana za 1. decembar

Zločin kod vrtića na Bežanijskoj kosi: Evo šta čeka optuženog ubicu
Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

U Višem sudu u Beogradu danas je za 1. decembar zakazano izricanje presude Milošu Ćeraniću (26), koji se tereti da je krajem novembra 2018.ubio crnogorskog državljanina Draga Božovića (21) na Bežanijskoj kosi.

Tužilac je u završnoj reči predložio da sud Ćerenića osudi na maksimalnu kaznu zatvora za teško ubistvo izvršeno na podmukao način. Predložio je i da sud Ćeraniću odredi pritvor.

Punomoćnik oštećenih, advokat Aleksandar Zarić se pridružio rečima tužioca i istakao da je Božović ubijen na podmukao način, odnosno da mu je pucano sa leđa u glavu.

Ćerenićev branilac Ivana Ostojić tvrdi da u ovom slučaju ne može biti reč o teškom ubistvu izvršenom na podmukao način jer nije bilo umišljaja, a kako tvrdi nisu ispunjeni ni subjektivni ni objektivni uslovi za ovu kvalifikaciju, već jedino za ubistvo u nužnoj odbrani.

Ostojić je istakla da sud treba da ceni olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, odnosno da je za vreme izvršenja dela bio mlađi punoletnik, da mu je uračunljivost bila bitno smanjena i da je delo učinjeno u nužnoj odbrani.

Ćeranić se od septembra prošle godine brani sa slobode pošto mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je bio četiri godine i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Optuženi od početka postupka tvrdi da je pucao u samoodbrani, te da je Božović prvi potegao pištolj na njega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike