Nemanja (20) poginuo u stravičnoj nesreći u Kruševcu: "Znao je taj put, razumeo se u kola... strašno je šta se dogodilo"

13.08.2021

21:20

0

Nemanja Ć. (20) iz Đurevca kod Blaca nastradao je u saobraćajnoj nesreći koja se u sredu oko 22.40 dogodila na Bruskom putu

Nemanja (20) poginuo u stravičnoj nesreći u Kruševcu: "Znao je taj put, razumeo se u kola... strašno je šta se dogodilo"
Copyright Printscreen / RTS

Nemanja Ć. (20) iz Đurevca kod Blaca nastradao je u saobraćajnoj nesreći koja se u sredu oko 22.40 dogodila na Bruskom putu, na periferiji Kruševca.

On se sa drugom Lukom M. (21) nalazio u vozilu “alfa romeo”, za čijim volanom je, kako se pretpostavlja, bio Luka, kada je na njih naletela “škoda”, kojom je upravljao Nikola N. (36) iz Mudrakovca, kod Kruševca.

Prema nezvaničnim informacijama, do nesreće je došlo usled neustupanja prava prvenstva prolaza od strane vozača “škode”. Međutim, više informacija biće poznato kad se okončaju sve potrebne istražne radnje, koje je naložilo Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu.

Uviđaj, koji je bio poveren pripadnicima Saobraćajne policije, potrajao je do kasno u noć. Prizor na licu mesta juče, nekoliko sati posle nesreće, bio je stravičan. Automobil “alfa romeo” zatečen je pored puta, praktično totalno uništen, prevrnut na krov. Znak za pešački prelaz kod skretanja za Mudrakovac bio je oboren. Prema saznanjima “Novosti”, svi mladići su bili vezani sigurnosnim pojasevima. Naloženo je i alko-testiranje.

Printscreen / RTS

Ekipa Hitne pomoći brzo je stigla na lice mesta, kao i pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice, čije je sedište nedaleko od mesta nesreće. Kako saznajemo, četvorica vatrogasaca, sa dva vatrogasna vozila i opremom, uspela su da izvuku povređene iz “alfe” i da ih prebace u Opštu bolnicu Kruševac.

– Mladić iz Blaca je, nažalost, uprkos svim naporima lekara i pokušajima reanimacije, preminuo na Hirurškom odeljenju – navodi izvor “Novosti”.

– Pacijent Luka M. zadobio je teške telesne povrede, tačnije prelom nadlaktice desne ruke i desne potkolenice. Nakon pružene pomoći upućen je na dalje lečenje u KC Niš. Sa druge strane, teške telesne povrede zadobio je i vozač “škode”. Zbog polomljene ključne kosti i povreda kosti glave, zadržan je na lečenju u kruševačkoj bolnici.

Pročitajte još:

Žitelji Blaca i okoline juče su bili zatečeni strašnom vešću. Prijatelji nastradalog Nemanje objavljivali su na društvenim mrežama poslednje poruke ovom mladiću, kao i poruke podrške njegovim roditeljima, o kojima svi imaju samo reči hvale. Navode da je reč o izuzetno poštenoj i vrednoj porodici.

Studirao informatiku

Nemanja je, kao i Luka M., kako se saznaje, studirao informatiku.

– Obojica su sjajni mladići. Strašno je to što dobro poznaju taj put, jer on, osim za Kopaonik, vodi i za Blace. Uz to su obojica radili povremeno kao auto-mehaničari i razumeju se u vozila – navode nezvanično sagovornici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike