"Čekamo odluku o pritvoru": Advokat braće Hofman za 24sedam o daljem toku postupka

12.11.2023

14:34

0

Ljuban I Miljan Hofman Vidović saslušani su danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu

"Čekamo odluku o pritvoru": Advokat braće Hofman za 24sedam o daljem toku postupka
Braća Hofman - Copyright Printscreen/YouTube

Braća Hofman, Ljuban i Miljan Vidović saslušani su danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u prisustvu svojih izabranih branilaca. Oni su negirali krivicu i izneli svoju odbranu, a tužilac je predložio da im se odredi pritvor.

- Izneli su kratke odbrane, negirali delo, mlađem bratu se stavlja na teret samo da je snimao što nije radnja krivičnog dela. U svakom slučaju izjasnio se da nije ni snimao i da nije kriv - rekao je Marko Janković, jedan od branilaca braće Hofman.

O tome šta sada sledi razgovarali smo sa drugim braniocem uhapšene braće.

- Čekamo odluku o pritvoru. Posle toga očekuje se od tužilaštva da preduzme dalje dokazne radnje u ovom postupku - kratko je za 24sedam prokomentarisao advokat Goran Karadarević, jedan od branilaca braće Hofman. koji je greškom bio priveden sa njima u spektakularnoj policijskoj akciji u luksuznom restoranu "Bottega" u TC "Galerija" u Beogradu.

U daljoj istrazi, kako 24sedam nezvanično saznaje, očekuje se saslušanje očevidaca sa snimaka, koji su danima objavljivani na društvenim mrežama, kao i uzimanje izjava od onih koje su braća navodno maltretirala. Oni su, da podsetimo, osumnjičeni za krivična dela zlostavljanje i mučenje i nasilničko ponašanje.

Braća Hofman u fokusu su javnosti poslednjih dana nakon što su se na društvenim mrežama pojavili video snimci na kojima se vidi kako maltretiraju ljude i govore kako "reketiraju pola Beograda". Oni su ranije bili uspešni sportisti, bavili su se kik-boksom, kao i nijhov otac, koji ih se  javno odrekao.

Prvi put, na udaru policije Republike Srpske našli su se zbog otmice 2018. godine kada je za njima bila raspisana međunarodna poternica.

Braća Hofman su uhapšena dok su sedela sa svojim advokatom Goranom Karadarevićem u ekskluzivnom restoranu "Bottega", a za kog se spekulisalo da je takođe priveden sa njima, što je on kasnije demantovao za naš portal i objasnio da se radilo o grešci i da je odmah pušten .

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike