Prva iskrena ispovest oca braće Hofman: Ovo je poručio uhapšenim sinovima

11.11.2023

20:45

0

U roku koji im je otac ostavio da se poprave, oni su postali poznati po nasilju, pa će ostati bez nasledstva

Prva iskrena ispovest oca braće Hofman: Ovo je poručio uhapšenim sinovima
Otac braće Hofman Miodrag Vidović - Copyright Printscreen/Youtube/Fajter

Poznati bokser Miodrag Vidović, otac uhapšene braće Hofman, Ljubana i Miljana Vidovića, inače kik-boksera, odrekao se pre četiri godine javno svojih sinova, jer su iz sporta otišli u kriminal. Tada je rekao da će im, ukoliko se promene, dati poslednju šansu. Njegovi sinovi nisu se promenili i uhapšeni su, pa će, prema testamentu koji je javno izrekao njihov otac, sva imovina posle njegove smrti pripasti Institutu u Beogradu umesto njima dvojici.

- Ja se odričem svojih sinova i svu svoju pokretnu imovinu dajem institutu u Beogradu - rekao je Miodrag pre četiri godine u jednoj emisiji.

Printscreen/Youtube/Fajter/Happy
Miljan, Ljuban i Miodrag Hofman Vidovič

Tada je priložio i pisano zaveštanje pred svedocima. U njemu  je, pored ostalog, naveo "Ukoliko, nakon tri godine, zaključim da je došlo do boljitka, da su sinovi krenuli putem čovečnosti i spoznaje, daću im poslednju šansu".

Miodrag je tada zahtevao od sina Miljana da u roku od pet godina završi Medicinski fakultet, a od sina Ljubana da okonča visoko obrazovanje u istom periodu, na državnom univerzitetu.

"Ako ni u tom periodu ne dođe do sazrevanja njihove moždane kore, i ne prihvate Boga i nauku kao jedino spasenje, i dalje budu definisali nasilje kao sigurniji oblik postojanja, zatečeni u igri raspadanja, mora se ispoštovati Naredba moje poslednje i slobodne volje", navedeno je u testamentu njihovog oca potpisanom 17. novembra 2018. godine.

Spektakularno hapšenje

U roku koji im je otac ostavio da se poprave, oni su, međutim, postali poznati po nasilju i snimci njihovog maltretiranja kružili su društvenim mrežama.

Na ulici nasilni, a u zatvoru plaču

Braća Hofman, Ljuban i Miljan Vidović, biće sutra u 10 časova privedena na saslušanje u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. Oni su osumnjičeni za krivična dela zlostavljanje i mučenje i nasilničko ponašanje. Pojedini mediji izvestili su da su braća u pritvoru plakala i sve vreme molila za milost. "Nećemo više nikad, molimo vas", jaukali su navodno uhapšeni Ljuban I Miljan. Oni su, inače, razdvojeni u posebne ćelije, a obojica su, kako tvrde izvori medija, cvilela za milost.

Braća su, da podsetimo, uhapšena juče u luksuznom restoranu "Bottega" u TC "Galerija" u Beogradu. Danima pre toga braća su maltretirala ljude po Novom Sadu, ali i u Bosni i Hercegovini i hvalila se kako reketiraju pola Beograda, a snimci su deljeni po društvenim mrežama.

Uhapšeni su u spektakularnoj akciji begradske policije, SBPOK i UKP po nalogu Višeg javnog tužilaštva, i to čim su se pojavili u glavnom gradu Srbije. Specijalci UKP upali su u restoran, a zatim u munjevitoj akciji, u kojoj su "poletele i stolice" grupu osumnjičenih mladića oborili su na pod i stavili im lisice.

Braća Hofman u fokusu su javnosti poslednjih dana nakon što su se na društvenim mrežama pojavili video snimci na kojima se vidi kako maltretiraju ljude i govore kako "reketiraju pola Beograda". Oni su ranije bili uspešni sportisti, bavili su se kik-boksom, kao i nijhov otac, koji ih se javno odrekao.

U jednom od poslednjih takvih snimaka, vidi se kako Miljan Vidojević šamara konobara i udara ga u stomak u društvu još dva muškarca. Navodno, snimak je nastao u jednom restoranu na Fruškoj Gori. Miljan maltretira konobara, jer se navodno, neprimereno obraćao njegovoj ćerki.

Maltretiranje konobara i vlasnika kafića

Danima unazad na društvenim mrežama kružilo je više video snimaka na kojima se vidi grupa momaka koju predvodi Ljuban Hofman Vidović, kako dolaze u više kafića u Modriči gde maltretiraju konobare i jednog od vlasnika kafića. Oni upućuje veoma ozbiljne pretnje, tvrde da reketiraju pola Beograda i traže izvesnu osobu koju nazivaju Crv i Crvić. Sve to snimaju i objavljuju na društvenim mrežama.

Printscreen/YouTube/Happy
Miljan i Ljuban Hofman Vidović

- Alo, ovde Hofman, kum Tupešin. Gde si, gde je crvić mali? Ne znate? Slušaj ovamo, ostavio sam pismo jedno za njega ovde, nemoj neko da je skinuo s vrata ovo što sam napisao, je l ti jasno? Pola Beograda reketiramo, nemoj slučajno da je neko našeg brata Tupija u lošem kontekstu spomenuo. Je l' jasno? - govori Vidović.

Oni su, prema pisanju lokalnih medija, u Modriču došli kako bi uputili pretnje osobi koja je u sukobu s Aleksandrom Jovanovićem Tupešom iz Modriče. Tupeša je inače kriminalac kojeg policija traži zbog više teških krivičnih dela, a koji se trenutno krije na području Beograda. Nakon što je pobegao u Srbiju, pristupio je kriminalnoj grupi na čijem čelu su braća Hofman.

Prvi put, na udaru policije Republike Srpske Ljuban i Miljan našli su se zbog otmice 2018. godine kada je za njima navodno bila raspisana međunarodna poternica.

Braća Hofman su uhapšena dok su sedela sa svojim advokatom Goranom Karadarevićem u ekskluzivnom restoranu "Bottega", a za kog se spekulisalo da je takođe priveden sa njima, što je on kasnije demantovao za naš portal.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike