Otac stradao na licu mesta, ćerka teško povređena: Saslušani osumnjičeni za eksploziju u Zemunu!

12.11.2023

13:27

0

Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti

Otac stradao na licu mesta, ćerka teško povređena: Saslušani osumnjičeni za eksploziju u Zemunu!
Ilustracija - Copyright RINA

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušano je devet osumnjičenih u vezi sa oštećenjem gasne instalacije u toku izvođenja radova na postavljanju optičkih kablova u Zemunu nakon čega je došlo do eksplozije u kući. Od posledica eksplozije stradao je Stevo Ljiljak, dok je Biljana Ljiljak zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoje odbrane, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor trojici osumnjičenih da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Pritvor je predložen za Lazara D. – direktora firme "Inter comunnications" d.o.o iz Beograda koja je glavni izvođač radova, Aleksandra R. – direktora firme "Oza pe" d.o.o. iz Pećinaca, koja je podizvođač radova i radnika ove firme Krsta K.

Ostalim osumnjičenima je ukinuto zadržavanje i oni će se u daljem toku istrage braniti sa slobode.

Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike