Skandal! Ljuban Hofman platio 8.000 evra da ne ide u zatvor, brat na poternici (FOTO)

11.11.2023

13:22

0

Autor: 24sedam

Braća Hofman osuđena jer su tukli i pretili zbog zelenaškog duga

Skandal! Ljuban Hofman platio 8.000 evra da ne ide u zatvor, brat na poternici (FOTO)
Braća Hofman - Copyright Printscreen/YouTube

Braća Hofman, bivši kik-bokseri koji su uhapšeni u filmskoj akciji specijalaca MUP-a u TC "Galerija" u Beogradu, do sada su imali sudski proces samo za otmicu u Bijeljini. Zbog ovog kidnapovanja Ljuban Hofman Vidović je osuđen, a Miljan je i dalje na poternici MUP-a Republike Srpske.

Ljuban Hofman Vidović je optužen da je s bratom Miljanom oteo Nenada Jakovljevića kako bi od njega iznudio novac zbog ranijeg duga od 2.000 evra. On se posle dugogodišnjeg bekstva predao policiji, priznao krivicu i pristao da bude osuđen na godinu zatvora.

Sa Republičkim tužilaštvom zaključio je sporazum koji je prihvatilo veće banjalučkog Okružnog suda kojim je predsedavao sudija Dragan Uletilović.  U kaznu je uračunato vreme provedeno u pritvoru od 26. septembra do 30. septembra 2022. godine. Presuda je u novembru postala pravosnažna, ali ju je Ljuban zamenio za novčanu kaznu od 18.050 KM, koju je platio. Do ove sume se došlo jer se svaki zatvorski dan računa po 50 KM.

Printskrin/youtube
Osuđeni Ljuban Hofman Vidović

S druge strane, Ljubanov brat Miljan Vidović je i dalje u bekstvu i poternica za njim je aktivna.

Republički tužilac Radenko Janković je istakao da je osim zatvorske kazne sporazumom predviđeno da se poništi ugovor o pozajmici od 16.000 KM koji je, kako je precizirano u optužnici pod pritiskom Vidovića, zaključio Jakovljević s Fikretom M. kako bi im vratio navodni dug koji je iznosio dve hiljade evra. 

Ljubanov advokat Miloš Stevanović istakao je da se njegov klijent kaje zbog svega te da se sam predao i pokazao spremnost na saradnju.

- Kazna je adekvatna počinjenom krivičnom delu s obzirom na protok vremena i pravo stanje stvari - rekao je Stevanović dodajući da je Vidović ponovio da se kaje zbog svega i da više nikada neće činiti krivična dela.

Prema optužnici Ljuban Vidović je sa bratom Miljanom oteo Nenada Jakovljevića 14. maja 2018. godine. Primorali su ga potpiše ugovor o pozajmici od 8.000 evra sa Fikretom M. zbog navodnog duga od 2.000. Tog dana braću Vidoviće je u Bijeljinu dovezao Dragan Cerovac, koji je kasnije prvo bio osuđen na 18 meseci zatvora, pa na pola godine, da bi u trećem koraku bio i definitivno oslobođen.

Braća su se sa  Jakovljevićem susreli u kafe baru “Burence" gde su mu pretili i prinudili da sa Fikretom M. sačini ugovor o pozajmici koja je umesto braće potpisala ugovor. Kobnog dana braća su Jakovljevića vodila i do ćevabdžinice "Gold" odakle je žrtva pokušao da pobegne, ali ga je Miljan stigao kod teretane "Falkon" u koju ga je ugurao i pretukao. 

Cerovac je tada iz "Golda" dovezao Ljubana do teretane, a zatim obojicu braće i žrtvu odvezao u Amajlije. Tokom vožnje, Miljan je pretio Jakovljeviću da će mu pucati u koleno.  Tu su braća pretukla Jakovljevića, nakon čega ih je Cerovac vratio u Bijeljinu i braći rekao da mora da ide. Nakon toga su on i Miljan otišli u Srbiju. 

Ljuban je, sa izvesnim Mikijem, Jakovljeviću uzeo i drugi pasoš pa su ga odveli u njegov stan u Bijeljini i ostavili. 

Suđenje za otmicu tri puta je vođeno, da bi konačno bilo završeno posle pet godina.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike