Otmu milione za nekoliko sekundi i džakove pune nakita: Sve spektakularne pljačke "Pink Pantera" zbog kojih je svet u čudu! (VIDEO)

15.08.2021

19:30 >> 05:43

0

Autor: j.jovanovic

Svetsku slavu, panteri su dobili u martu 2014. kada su opljačkali čuvenu juvelirnicu u elitnom tokijskom kvartu Ginza

Otmu milione za nekoliko sekundi i džakove pune nakita: Sve spektakularne pljačke "Pink Pantera" zbog kojih je svet u čudu! (VIDEO)
Copyright 24sedam/Profimedia
Prva pljačka koja se pripisuje “Panterima” izvedena je 2002. godine, kada je opljačkana juvelirnica u Londonu. Tog dana su Predrag V. i njegova britanska saučesnica, ušli u radnju i tražili da pogledaju prsten vredan 37.000 funti.

Aprila 2007. ceo svet je ponovo gledao u Srbiju zbog pljačke koja je grupa sa naših prostora počinila u Dubaiju.

Pljačku u zlatari “Paradiso luxury” snimile kamere
Foto: Printscreen Youtube

Oni su tog dana beli “audi” parkirali pored draguljarnice “Graf”, dok su drugim automobilom, vozeći u rikverc, razbili izlog zlatare. Iz automobila su potom istrčala trojica maskiranih muškaraca. Uletela su u zlataru i samo devedeset sekundi kasnije izašla iz nje sa dva džaka puna nakita vrednosti 11 miliona evra.

Kao učesnik u ovoj krađi pojavljuje se i Borko I., koji će kasnije biti označen kao jedan od vođi bande. Ilinčić je na sudu u Emiratima osuđen na kaznu zatvora od 10 godina, ali je ubrzo nakon toga preminuo u zatvorskoj ćeliji. Tajnu gde se nalazi 11 miliona vredan nakit verovatno je odneo sa sobom.

Svetsku slavu, “panteri” su dobili u martu 2014. kada su opljačkali čuvenu juvelirnicu “Le supre-diamant couture de Maki” u elitnom tokijskom kvartu Ginza i ukrali dijamante vredne 32 miliona evra, među kojima je bila i čuvena ogrlica “Kontesa de Vandom” sa 116 dijamanata.

Za ovu pljačku optuženi su Đorđije R. iz Arilja, Aleksandar R. iz Beograda i Snežana P. iz Niša. Nakit koja je ova grupa ukrala nikada nije pronađen. Pretpostavke policije su da je on otišao u ruke nekog od bogatih kolekcionara dragulja.

Ilustracija, Pixabay/Printscreen/Youtube

Na katolički Uskrs 2015. godine grupa pljačkaša obučena u đubretare upala je u londonski Haton Garden kroz okno lifta, nakon što su neutralisali sofisticirani sistem bezbednosti.

Potom su velikom bušilicom napravili masivnu rupu na zidu debljine jedan metar i upali do trezora, a zatim iz 72 sefa ukrali dragulje i novac u vrednosti od 201 milion funti.

Isečeni i razbijeni sefovi pobacani su po podu sa rupa na zidu, kao i teške mašine za sečenje koje su ostavili za sobom, zabeleženi su na fotografijama koje su obišle Veliku Britaniju, a snimci nadzornih kamera pokazali su da je grupa bila odevena u uniforme đubretaraca, koji su u kanti za smeće izneli svoj plen.

Takođe, policija je u decembru prošle godine u Beogradu uhapsila četvoricu muškaraca za koje se sumnja da su pripadnici bande “Pink Panter”, a koji se terete da su u Nemačkoj opljačkali luksuznu prodavnicu satova “Brege” i iz nje odneli robu vrednu tri miliona evra! Lisice su stavljene trojici Beograđana N. S. (47), N. B. (52) i A. J. (51), kao i S. Š. (51) iz Valjeva.

“Brege” je švajcarska kompanija koja proizvodi luksuzne satove i nakit još od 1775. godine, a čitav svet je počeo da priča o ovim satovima kada se Kristijano Ronaldo pojavio s njim na ruci na promociji svog parfema u februaru ove godine. Svi su tada brujali o čudu koje nosi Ronaldo, a čija je vrednost procenjena na 850.000 dolara. Nije Kristijano “za džabe” nosio ovaj model sata i isticao ga na fotografijama, kompanija “Brege”.

Pročitajte još:

Razbojništvo u Diseldorfu podseća na jednu od ranijih akcija “Pink Pantera”, i to na spektakularnu pljačku u “Vafi centru” u Dubaiju. Naime, 2007. ekipa “pantera”, u kojoj su bili sada pokojni Borko Ilinčić i nestali Milan Ljepoja, uletela je kolima u tržni centar, porazbijala izloge i za manje od minuta iz zlatare “Graf” odnela dragulje od 11 miliona evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike