Lažne diplome za medicinske sestre: Šestoro "palo" zbog falsifikovanja

03.11.2023

13:16

0

Autor: Mi. S.

Istraga se vodi protiv pet osoba za falsifikovanje isprave, tri zbog trgovine uticajem i jedne za zloupotrebu položaja

Lažne diplome za medicinske sestre: Šestoro "palo" zbog falsifikovanja
Ilustracija - Copyright Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su šest osoba zbog sumnje da su počinili krivično delo falsifikovanje isprave.

Uhapšeni su M. D. (35) iz Jagodine, Beograđani M. K. (41) i T. B. (39), kao i S. L. (33) iz Smedereva, A. M. (32) iz Surdulice i M. J. (33) iz Pančeva.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćeno još pet osoba koje se terete za krivično delo falsifikovanje isprave, tri zbog trgovine uticajem i jedna osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja.

Sumnja se da je žena (37), odgovorno lice Centra za obrazovanje i stručno osposobljavanje Jagodina, od decembra 2021. do marta ove godine, korišćenjem svog dugogodišnjeg poslovnog i prijateljskog odnosa uticala na ženu (49) i muškarca (52), odgovorne iz Srednje škole "Nikola Tesla“ iz Novog Pazara, da posreduju kod muškarca (71), odgovornog lica te škole, kako bi 11 učenika steklo diplomu obrazovnog profila medicinska sestra - tehničar i medicinska sestra – vaspitač, bez ispunjavanja zakonom pripisanih uslova, što je on i učinio.

Muškarac (71) je, kako se sumnja, za navedene učenike potpisao kao istinite zapisnike o polaganju ispita, svedočanstva i diplome, iako je znao da ne ispunjavaju uslove propisane zakonom i na taj način im pribavio korist u vidu sticanja diplome srednje stručne spreme.

Šestoro uhapšenih terete se da su nameravali da upotrebe ove diplome koje su stekli na nezakonit način.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike