"Na rasvetljavanju slučaja uključene su sve službe": Oglasila se fabrika kod Obrenovca u kojoj je stradao radnik (43)

19.10.2023

00:20

0

Autor: Lj. S.

Kompanije je uputila najdublje saučešće porodici preminulog kolege

"Na rasvetljavanju slučaja uključene su sve službe": Oglasila se fabrika kod Obrenovca u kojoj je stradao radnik (43)
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Jedna osoba je preminula od povreda zadobijenih u nesreći u fabrici kod Obrenovca, dok je druga teško povređena. 

Od povreda zadobijenih u noćašnjoj nezgodi preminuo je 43-godišnji muškarac, a 22-godišnji mladić je sa teškim povredama prevezen u Urgentni centar.

Nakon nesreće oglasili su se i iz fabrike "Mei Ta": 

- U fabrici Mei Ta Europe 18. oktobra 2023. godine, oko dva časa posle ponoći dogodio se akcident u proizvodnom pogonu, usled kojeg je naš kolega star 43 godine nastradao, a kolega star 22 godine zadobio povrede i pružena mu je urgentna medicinska pomoć. Na lice mesta je u najkraćem roku stigla medicinska ekipa i ukazana je momentalna pomoć.

Grupacija "Mei Ta Europe" bavi se proizvodnjom delova za auto industriju i ima pogone u više zemalja, a u Srbiji zapošljava oko 3.000 radnika.

- Sistem rada i tehnologija koja se koristi u celom svetu unutar grupacije je isti, a ovakav akcident se do sada nije desio u drugim zemljama. Na rasvetljavanju ovog slučaja su uključene sve nadležne institucije, a kompanija će učiniti sve da se okolnosti pod kojima se ovaj slučaj desio detaljno ispitaju kako se ovako nešto ne bi ponovilo - saopštili su oni. 

Kompanije je uputila najdublje saučešće porodici preminulog kolege i nada se oporavku zaposlenog koji je trenutno hospitalizovan i pod medicinskim nadzorom, navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTV Mag

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike