Detalji drame u Ovčar Banji: Čule se jake detonacije, a onda je krenula buktinja! Vlasnik kafića sumnja da je požar podmetnut (FOTO)

12.10.2023

10:47

0

Noćas oko pola 4 prvo su se začule jake detoncije

Detalji drame u Ovčar Banji: Čule se jake detonacije, a onda je krenula buktinja! Vlasnik kafića sumnja da je požar podmetnut (FOTO)
Copyright RINA

 Od kafića u centru Ovčar Banje sada je ostalo samo zgarište. Tokom noći izgoreo je ugostiteljski objekat koji se nalazio uz stambenu zgradu, pa je i iza stanara neprospavana noć. Oni su takom akcije gašenja požara bili evakuisani iz svojih domova.

- Videli smo plamen i osetili miris dima, nismo znali šta se dešava i gde gori. Kad smo videli buktinju kroz prozor, odmah smo krenuli da izlazimo napolje. Strahovali smo da se vatra ne proširi svuda. Ubrzo potom začule su se i vatrogasne sirene, kaže za RINU jedan od stanara zgrade.

 

Vlasnik kafića, Veljko Marinković, vratio se iz inostranstva u Ovčar Banju i napravio taj jedinstven kafić u obliku kočije, međutim sada je sve uništeno. Na objektu je pričnjena ogromna materijalna šteta. On kaže, da osnovano sumnja da je požar podmetnut jer ovo nije prvi incident koji se dogodio u ovom lokalu.

- Noćas oko pola 4 prvo su se začule jake detoncije. Policija je uzela sve snimke, kako bi se utvrdio tačan uzrok požara. Lokal je izgoreo noćas, ali pre 15 dana došlo je do još jednog incidenta. Upala je grupa momaka koji su sve polomili macolama, neki su imali maske, neki ne, ali tada policija nije reagovala. Ne znam razlog. Sada je šteta preko 100.000 evra, sve je izgorelo. Mnogo truda i rada smo uložili u ovo i sve je uništeno za noć, kaže Veljko.

Policija detaljno ispituje sve okolnosti, a preuzet je u video materijal sa okolnih sigurnosnih kamera.

U ovom požaru nije bilo povređenih i nastradalih lica. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike