Detalji velike akcije protiv narkomafije: Pretresi po Subotici, pravili drogu i u Austriji

10.10.2023

11:12

0

Autor: 24sedam

Od sredine 2021. do danas neovlašćeno proizvodila marihuanu u Austriji, Srbiji i Bosni i Hercegovini

Detalji velike akcije protiv narkomafije: Pretresi po Subotici, pravili drogu i u Austriji
Copyright EUROPOL

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Srbije danas je uhapšeno sedmoro osumnjičinih, zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz tužilaštva je saopšteno da su kao pripadnici kriminalne grupe uhapšeni I.S, N. Z, A. D, G.Č, R.D, S.D. i M.R, dok jedan osumnjičeni nije pronađen na adresi.

- Ova organizovana kriminalna grupa , čiji je organizator I.S. je u periodu od sredine 2021. do danas neovlašćeno proizvodila opojnu drogu marihuana u raznim građevinskim objektima (laboratorijama) na teritoriji Republike Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine - saopšteno je iz tužilaštva.

U toku su pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije.

- Samo u Subotici je u jednoj od laboratorija danas pronađeno oko 500 biljaka kanabisa u raznim fazama rasta. U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani - navodi se u saopštenju.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike