Nikola ubio gazdu firme, pa mu nosio sanduk na sahrani: Udarao ga ušicama sekire i čekićem!

09.10.2023

08:00

0

Za ubistvo je na 20 godina zatvora osuđen Nikola Mladenović, dok je njegov brat Marko oslobođen optužbe

Nikola ubio gazdu firme, pa mu nosio sanduk na sahrani: Udarao ga ušicama sekire i čekićem!
Firma u kojoj se dogodilo ubistvo - Copyright Pixabay/Googlemap

Biznismen Draško Ranđelović (46) iz Niša mučki je ubijen pre tačno tri godine. Za njegovo ubistvo na 20 godina zatvora osuđen je Nikola Mladenović (38), kome je Ranđelović bio poslodavac, dok je njegov brat Marko (42) oslobođen optužbe. Braća su, inače, prisustvovala Draškovoj sahrani i čak mu nosila sanduk.

Draško je u firmi "Min kopeks", 8. oktobra 2020. godine pronađen mrtav u lokvi krvi. Braća su nekako u policiji uspela da izbegnu pritvor, ali su u drugom pokušaju priznala da su povezana sa ovim svirepim zločinom.

Foto: Privatna arhiva
Draško Ranđelović ubijen je u svojoj fabrici

Nikola Mladenović se prvo branio ćutanjem, ali je njegov brat Marko ispričao na sudu da mu je brat posle ubistva rekao šta se dogodilo sa Draškom. Nikola je kasnije, kada je odlučio da iznese odbranu, rekao da ga je usmrtio, jer se osećao zlostavljanim i eksploatisanim. Krvava odeća je nakon ubistva bačena u Nišavu. 

Braća Mladenović optužena su bila za teško ubistvo u saizvršilaštvu jer su u hali firme „Minkopeks“ u Bulevaru 12. februar u Nišu, 8. oktobra 2020. godine, na svirep i podmukao način sa umišljajem, zajedno usmrtili Ranđelovića udarajući ga ušicama sekire i čekićem. Posle toga su krvavu odeću bacili u Nišavu i pozvali policiju, jer su Draška navodno pronašli mrtvog kada su se sa pauze za ručak vratili u firmu.

Sve je, kako je u svoju odbranu rekao Nikola, počelo naopako od ranog jutra, kada ih je Draško, mimo dogovora, već oko 6.45 sati pozvao da odu u fabričku halu.

"Kako to pričaš sa mnom?"

- Prethodnog dana smo se dogovorili da sutradan na posao odemo oko 10, 11 sati. Međutim, Draško me je pozvao rano ujutro, vidno uznemiren. Kazao je da budemo spremni za pet minuta. Zamolio sam ga da nam da makar pola sata da se spremimo, a on me je obasuo uvredama i rekao da najkasnije za deset minuta moramo da krenemo. Probudio sam brata i sa Draškom smo otišli u halu. Kazao nam je da je došlo do promene plana, da moramo duže da ostanemo. Počeli smo da radimo a on je otišao kući po alat, a zatim i na ručak. Dok je bio odsutan, tražio ga je neki čovek. To ga je dodatno uznemirilo, sve vreme je gledao kroz prozor - opisao je Nikola događaje koji su prethodili ubistvu.

24sedam
Niška policija: Ilustracija

Kako je objasnio, strasti su uzavrele kada mu je gazda zatražio da ostane sa njim i nakon završetka posla.

- Rekao mi je da moram da ga vozim na neku proslavu. Objasnio sam mu da imam porodične obaveze, da ga svaki put poslušam, ali da ću morati da ga odbijem. On mi je kazao: "Kako to pričaš sa mnom?" Vređao me je, a zatim uzeo sekiru i dok sam klečao, udario me njome u leđa. Upitao sam ga, čemu to, a on mi je kazao da ću tek videti, jer ne mogu da se tako ponašam prema njemu. Krenuo je sekirom na mene, shvatio sam da sam u opasnosti, naročito kada mi je kazao da neću stradati samo ja, već i moja deca i roditelji. Uzeo sam macolu i udario ga u zadnji deo glave, otimali smo se oko sekire, padali. Jednom sam ga udario ušicama sekire u glavu, on je mene nečim u čelo, ja njega još jednom macolom po glavi. a zatim sam otišao - ispričao je Nikola.

Dao mu crtu heroina

Kazao je da nije ni znao da je Draško mrtav, kao i da se nadao da će se stvari smiriti jer, kako je objasnio, nije bilo prvi put da se sa njim fizički sukobljava. Priznao je da je svom bratu naložio da odeću koju je tog dana nosio, baci u Nišavu ili je spali.

24sedam/Maja Kostić
Reka Nišava u koju je bačena krvava odeća

Mada je priznao da se sa Draškom družio, Nikola je kazao da je bio njegova žrtva.

- Nisam smeo da mu ništa odbijem, radio sam sve što mi je tražio. Nisam smeo da ga prijavim, jer sam se bojao za porodicu. Plaćao mi je malo i neredovno, možda je smatrao da se svojim radom odužujem za drogu koju mi je davao - kazao je Nikola.

Objasnio je da je i na dan ubistva uzeo jednu crtu heroina koju je dobio od poslodavca.

Istakao je da njegov brat Marko nije kriv za ubistvo, jer su mu i on i Draško, kad su počeli da se tuku, kazali da se ne meša, pa je otišao kući.

Prvobitnom presudom Višeg suda Nikola je osuđen na 20 godina zatvora, a njegov rođeni brat Marko oslobođen je optužbi za teško ubistvo. Identična presuda izrečena je i na ponovljenom suđenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike