"Moja glava je mračno mesto": Pogledajte koje sve jezive poruke je ostavio dečak (13) pre nego što je zauvek skočio u smrt!

18.08.2021

16:11 >> 18:03

0

Autor: j.jovanovic

On je ostavljao komentare poput dušo ili imajte malo poštovanja za nju

"Moja glava je mračno mesto": Pogledajte koje sve jezive poruke je ostavio dečak (13) pre nego što je zauvek skočio u smrt!
Copyright Pixabay

Društvenom mrežom TikTok danima kruže oproštajne poruke prijatelja dvadesetogodišnje M. G. iz okoline Pjevalja koja je 27. jula izvršila samoubistvo skokom s mosta na Tari. Dvadesetogodišnjakinja je bila veomao popularna na ovoj društvenoj mreži među mladima iz Crne Gore.

Njena smrt pokrenula je još jednu tragediju – dvadesetak dana kasnije, trinaestogodišnji dečak, takođe iz okoline Pjevalja, koji je ovu devojku pratio na TikToku i često joj pisao poruke, prekjuče je takođe izvršio samoubistvo. Na istom mestu, na isti način.

Pročitajte još:

“Lepo spavaj, draga, odmori se lepo i čekaj me gore”, napisala je jedna drugarica M. G. koja je danima ranije objavljivala njihove zajedničke fotografije i snimke. Ispod te objave ređali su se zabrinuti komentari korisnika ove društvene mreže koju su bili šokirani informacijom o samoubistvu mlade TikTok zvezde iz Crne Gore.

Foto: Društvene mreže /Screenshot

M. G. se, podsetimo, ubila tako što je skočila sa mosta, sa visine od oko 180 metara u provaliju. Njeno telo pronađeno je sutradan u reci Tari u blizini crkve.

Na sve komentare o njenoj smrti, i oproštajne poruke, uključivao se i trinaestogodišnjak iz Pljevalja. On je ostavljao komentare poput “dušo” ili “imajte malo poštovanja za nju”.

Foto: Društvene mreže /Screenshot

 

 

Dečak je potom počeo da ostavlja poruke da je ona njegova ljubav i da će joj se uskoro pridružiti.

“Uskoro, isti most, ista patika, isto sve”, napisao je dečak.

Ispod još jednog komentara isti dečak ostavio je poruku: “Legende i anđeli nikada ne umiru. Volim te zauvek, dolazim ubrzo M.”

Foto: Društvene mreže /Screenshot

Na ovoj društvenoj mreži devojku mnogi oslovljavaju sa “anđeo” i “legenda”, pa je tako jedna od poruka i:

“Nedostaješ mi, legendo. Volim te iako te nikad nisam upoznao. Leti visoko, legendo”.

Foto: Društvene mreže /Screenshot

Podsetimo, misterija dva samoubistva u Crnoj Gori još traje. Naime, trinaestogodišnji tinejdžer izvršio je samoubistvo na istom mestu i na isti način kao što je dvadesetak dana ranije, 27. jula, sebe ubila dvedestogodišnja M. G. iz okoline Pljevalja. Da su ova dva slučaja povezana jasno ukazuju njihovi profili na društvenim mrežama – oboje su na Instagramu ostavili istu poruku: natpis “Safe place” (Sigurno mesto) i šest srca u duginim bojama – istim redosledom, istim fontom. Da situacija bude još bizarnija, pratili su i pratio ih je identičan broj ljudi – 538.

Da li se ovo dvoje mladih poznavalo ili su se samo “znali sa društvenih mreža”, zasada nije poznato, ali je jasno da je dečakova smrt povezana sa samoubistvom dvadesetogodišnjakinje. Na svom profilu na društvenoj mreži TikTok ova devojka je imala samo jednu objavu – tematski snimak sa drugaricom. Ispod tog klipa trinaestogodišnji dečak, nakon njenog samoubistva, ostavio je poruku: “Uskoro, isti most, ista patika, isto sve”.

Nakon toga, na profilu koji je potpisan drugim imenom – međutim, u njegovom nastavku vidi se pravo ime preminulog dečaka – na dan samoubistva objavljen je video, tematski isto odrađen kao i poslednji klip preminule devojke, u kom je objavio njene fotografije. Istog dana i profilna slika je promenjena i postavljena je fotografija preminule M. G.

“Želim da idem u raj” napisano je iznad glave Čiča Gliše, koji predstavlja dečaka. Pored njega u klipu stoji isto tako nacrtana devojčica indigo plave kose, kakvu je imala i M. G., uz opis: “Devojka koju volim, a koja je u raju”.

Nakon ove slike na snimku se uz pesmu smenjuju slike dvadesetogodišnje M. G., a potom i slike sa dve rečenice:

“Moja glava je veoma mračno mesto” i “Gde je moj srećan kraj?”.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 011 7777 000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9.00 do 18.00, takođe bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800 300 303 ili im se obratiti mejlom na [email protected]

Pročitajte još:

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike