Tragedija na Zvezdari! Policajka stradala od strujnog udara dok je rudarila kriptovalute!

19.08.2021

08:13 >> 09:46

0

Njeno telo našao je muž Bojan M., takođe zaposlen u MUP-u

Tragedija na Zvezdari! Policajka stradala od strujnog udara dok je rudarila kriptovalute!
Copyright Profimedia

Policajka Maja M. poginula je preksinoć od strujnog udara dok je van dužnosti na terasi porodičnog stana u beogradskoj opštini Zvezdara nameštala kabl na računarima kojima je “rudarila” kriptovalutu itirijum.

Njeno telo našao je muž Bojan M., takođe zaposlen u MUP-u. Tragedija se dodogila dok je Bojan bio na poslu, a prema rečima izvora lista “Informer”, on je pre toga bezuspešno pokušavao da dobije suprugu na telefon.

Pročitajte još

– Bojan se tog dana više puta telefonom čuo sa suprugom Majom i ona mu je u jednom od tih razgovora rekla da završava posao oko 15.30 i da ide pravo u stan. On se, međutim, malo duže zadržao na poslu, pa je pokušao da pozove Maju kako bi joj rekao da kasni, ali ona mu se nije javila. Bojan je zatim još nekoliko puta pokušao da pozove suprugu, ali pošto mu se i dalje nije javljala, zabrinuo se i krenuo ka stanu – objašnjava sagovornik lista.

Prema njegovim rečima, Bojan je navodno zatekao otključana vrata stana i odmah je počeo da doziva Maju, ali ona se nije odazivala.

– Zabrinuti čovek je otišao na terasu, gde su postavljena dva računara za “rudarenje” kriptovaluta, i tamo je zatekao suprugu kako leži bez svesti. Odmah je pozvao Hitnu pomoć, ali Maji nije bilo spasa. Kako su pokazali prvi rezultati iz istrage, preminula je od strujnog udara, najverovatnije dok je pokušavala da namesti kabl računara – ispričao je izvor iz istrage, i dodao da je Majino telo prevezeno na obdukciju.

Inače, kriptovaluta je virtuelna imovina, koja se može unovčiti u specijalizovanim menjačnicama ili na berzi. Postoji mnogo vrsta kriptovaluta, a među najpopularnijima su bitkoin i itirijum. Itirijum je kriptovaluta koja je stekla veliku popularnost u svetu, ali u Srbiji, jer ju je lakše “rudariti” nego bitkoin. Međutim, i vrednost itirijuma je dosta manja, trenutno je oko 3.000 dolara, dok bitkoin dostiže vrednost i do 50.000 dolara. Oprema za “rudarenje” itirijuma je prilično skupa i kreće se i do 8.000 evra po jednoj mašini – računaru. Ta mašina se sastoji od nekoliko savremenih i skupih grafičkih kartica, a jedan itirijum se može “izrudariti” za nekoliko meseci.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike