Dvojicu vezali lisicama, zlostavljali i tukli: Zakazano suđenje trojici inspektora beogradske policije

25.09.2023

14:15

0

Milan Isakov, Miloš Knežević i Miloš Vešović sešće na optuženičku klupu 4. oktobra

Dvojicu vezali lisicama, zlostavljali i tukli: Zakazano suđenje trojici inspektora beogradske policije
Ilustracija - Copyright M.M./ATAImages

Viši sud u Beogradu zakazao je za 4. oktobar početak sudjenja trojici policijaca zbog sumnje da su 28. septembra prošle godine zloupotrebili svoj službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Grad Beograd i pribavili korist. Oni se terete i da su tukli dvojicu mladića, od kojih je jedan zadobio tešku telesnu povredu.

Inspektori Milan Isakov, Miloš Knežević i Miloš Vešović sešće na optuženičku klupu pred Odeljenjem za borbu protiv korupcije Višeg suda u Beogradu jer su, kako se sumnja, iskorišćavanjem službenih ovlašćenja naplaćivali privatni dug Isakova za iznajmljivanje nargila oštećenima, koje su tom prilikom vezali policijskim lisicama, zlostavljali i tukli. 

Sva trojica optužena su za zloupotrebu službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, a Miloš Vešović i za krivično delo teška telesna povreda.

Prema navodima optužnog predloga, Isakov, Knežević i Vešović 28. septembra prošle godine oko 23 časa po prethodnom dogovoru između Isakova i B. H, odvezli službenim vozilom Četvrtog odeljenja UKP PU za Grad Beograd i sastali se sa B. H. i M. M. na nekategorisanom putu koji vodi ka Višnjičkoj ulici, pa je B. H. predao Isakovu tri nargile koje su od njega iznajmljivali.

Isakov im je onda, kako se sumnja, zatražio da mu predaju 1.400 dinara za korišćenje nargila kao i 100 evra za navodno polomljenu nargilu, što su oni odbili, pa im je on, kršeći Zakon o policiji,  pokazao službenu značku sa službenom legitimacijom, govoreći im da se on bavi mnogo ozbiljnim poslom i da se "ne zajebavaju sa njim".

Printscreen/Društvene mreže
Optuženi inspektori Četvrtog odeljenja

B. H. mu je nakon toga predao 13.000 dinara i sa M. M. krenuo da se udaljava prema svom vozilu. Okrivljeni su, kršeći Zakon o policiji, tada ih zaustavili uz povike "Policija, ruke na krov, dajte lične karte". Legitimisali su ih, vezali lisicama i tukli rukama i nogama po glavi i telu.

Isakov je, kako se sumnja, nakon toga zapretio da će, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići na "pet godinica" u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje.

Rekao im je i da imaju sreće, jer oni inače seku prste i noseve. Posle toga, Isakov je iz džepa trenerke M. M. izvadio i prisvojio za sebe 10.000 dinara, a potom je tražio od B. H. da mu preda svoj novčanik iz kojeg je uzeo još 18.000 dinara.

Vešović je, kako se sumnja, tom prilikom,udario rukama u glavu B. H. i naneo mu teške povrede poput rascepa bubne opne sa leve strane.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike