Tukli, otimali, mučili: Optužena trojica inspektora beogradske policije

06.09.2023

14:59

0

Presreli preprodavce nargili

Tukli, otimali, mučili: Optužena trojica inspektora beogradske policije
Ilustracija - Copyright M.M./ATAImages

Više tužilaštvo u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Milana I, Miloša K. i Miloša V. zbog sumnje da su 28. septembra 2022. zloupotrebili službeni položaj inspektora Odeljenja za borbu protiv droga beogradske Uprave kriminalisticke policije i pribavili korist, kao i jer su tukli dvojicu mladića a jednog teško povredili.

- Optužnim predlogom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu njih trojica se terete za zloupotrebu službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, a Miloš V. i za nanošenje teških povreda - saopšteno je iz tužilaštva.

Inspektori Malog Sente

Optuženi inspektori, javnosti su postali poznati u julu 2022. godine, kada su došli u Palatu pravde naoružani, u pratnji svog tadašnjeg načelnika Slobodana Milenkovića, zvanog Mali Senta.

Foto: 24sedam/D.A.
Inspektor (u krugu) u pratnji tadašnjeg šefa Četvrtog odeljenja

Njihov šef je tada bio pozvan da, u svojstvu građanina, da iskaz u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Milan I, Miloš K. i Miloš V. su 28. septembra 2022. oko 23 sata, po dogovoru između Milana I. i oštećenog B.H, odvezli službenim vozilom i sastali se sa oštećenima B.H. i M.M. na putu koji vodi ka Višnjickoj ulici. Tu je B.H. predao Milanu I. tri nargile koje su od njega iznajmljivali.

Printscreen/Društvene mreže
Optuženi inspektori Četvrtog odeljenja

Milan I. im je onda, kako se sumnja, zatražio da mu predaju 1.400 dinara za korišćenje nargila kao i 100 evra za navodno polomljenu nargilu, što su oni odbili, pa im je on, kršeci Zakon o policiji, pokazao službenu značku sa službenom legitimacijom, govoreći da se on bavi mnogo ozbiljnim poslom i da se "ne zajebavaju sa njim".

- B.H. mu je nakon toga predao 13.000 dinara i sa drugim oštećenim krenuo ka svom vozilu. Okrivljeni su tada zaustavili oštećene, uz povike "Policija, ruke na krov, dajte lične karte!" Potom su ih legitimisali, vezali lisicama i tukli rukama i nogama. Milan I. je, kako se sumnja, nakon toga zapretio oštećenima da će im, ukoliko ih budu prijavili, pozvati nekog da im stavi u auto 200-300 grama marihuane, te da će zbog toga ići na "pet godinica" u zatvor, kao i da može da pošalje nekoga da im maltretira roditelje - navodi se.

Takođe je, sumnja se, rekao je oštećenima da imaju sreće jer oni inače seku prste i noseve.

- Nakon toga, Milan I. je iz džepa trenerke M.M. izvadio i uzeo 10.000 dinara, a potom je tražio od B.H. da mu preda novčanik iz kojeg je uzeo još 18.000 dinara. Miloš V. je, kako se sumnja, tom prilikom, B.H. rascepao bubnu opnu sa leve strane, zadavši mu udarce u glavu - navodi se.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike