Jedinoj optuženoj ženi iz Belivukovog klana pozlilo na suđenju: Slađana Sekulić Istrčala da povraća

21.09.2023

18:40

0

Autor: 24sedam

Iako piše da je oduzet pištolj od Slađane Sekulić u njenom mestu stanovanja, njen branilac je rekla da je to pištolj njenog supruga

Jedinoj optuženoj ženi iz Belivukovog klana pozlilo na suđenju: Slađana Sekulić Istrčala da povraća
Slađana Sekulić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Sanja Ćeriman, branilac jedine žene optužene da je bila pripadnik klana Veljka Belivuka, Slađane Sekulić saopštila je sudu da je njenoj klijentkinji pozlilo i zbog toga je suđenje bilo nakratko prekinuto. Međutim, optuženi Marko Miljković je otkrio da svedok Srđan Lalić nije hteo da potpiše zapisnike sa pretresa.

- Sladjani Sekulić je pozlilo, sudija moram da vas obavestim da je sada povraćala u toaletu. Nećemo da ometamo proces, samo vas molimo ako joj opet bude muka da joj dopustite da izađe da povrati - obratila se predsednici veća advokatica Sanja Ćeriman.

Iako piše da je oduzet pištolj od Slađane Sekulić u njenom mestu stanovanja, njen branilac je rekla da je to pištolj njenog supruga te je tražila da tužilaštvo odustane da je i dalje krivično goni.

Isti zahtev imala je i Ivana Ostojić advokat optuženog Borisa Karapandžića sa istom konstatacijom -  da nikakvi predmeti nisu oduzeti od njega koji ga povezuju sa krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret. 

Ko je Slađana Sekulić?

Slađana Sekulić je supruga Vlada Georgieva, bivšeg policajca, koji se ranije zvao Dragan Sekulić.

Kako je navedeno u optužnici, okrivljeni Georgiev, inače bivši policajac, i Slađana Sekulić, stavili su na raspolaganje okrivljenom Belivuku svoju kuću u Tršiću kod Loznice, gde je on sa drugim okrivljenim, dobro obučenim za rukovanje vatrenim oružjem, držao i isprobavao pištolje i puške koje su namenjene izvršenjima drugih krivičnih dela u organizaciji kriminalne grupe.

Pored toga, bračni par je, kako se veruje, iz svog iznajmljenog stana koji se nalazi nedaleko od stadiona Partizana, nadgledao to područje i obaveštavao članove Belivukove grupe o evenutalnom prisustvu policije i drugih osoba oko „baze“, kako su međusobno zvali Humsku 1.

Inače, njih dvoje su roditelji dvoje maloletne dece, a Georgiev, odnosno Sekulić, poznat je delu javnosti i kao bivši menadžer repera Nikole Đurića Raste. Kada je reper uhapšen prošle godine zbog drugih krivičnih dela, njegov „mercedes“ je koristio Sekulić i to je bio razlog zbog kog se na dan hapšenja to vozilo našlo ispred Službe za organizovanu borbu protiv kriminala u Makišu.

Lalić odbio da potpiše zapisnik 

Kada su na red došli popisi stvari oduzetih od svedoka okrivljenog Srđana Lalića nastalo je komešanje među optuženima. 

- Lalić je odbio sve potvrde da potpiše i to želimo da se konstatuje, čak i onu o roleks koji je dobio na poklon -  rekao je Marko MIljković pošto je podigao ruku i sudija mu dopustila da opet stane za govornicu. 

Posle spiskova oduzetih predmeta sud predočava izveštaje o forenzičkom pregledu lica mesta. Prvo one koji su u vezi sa Belivukom i Miljkovićem. Od Miljkovića su oduzete tri puške i nekoliko pištolja između ostalog, a od Belivuka vazdušna puška, pištolj i 70 metaka. Novac je oduzet od njih, kao i od drugih optuženih. 

- Nisam bio učesnik nijednog ovog događaja odnosno pretresa, a navode da je oduzet pištolj koji je u posedu mojih roditelja i nema veze sa mnom - rekao je Mesar. 

Suđenje je završeno za danas, a na sutrašnjem suđenju biće ispitana svedok Verica Predić, koja živi u blizini placa u Surduku na kom je spaljeno telo prve žrtve klana Gorana Mihajlovića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike