Plejboj ostavio hotel: Robijaši u "Mitrovici" dobijaju 30 dana u "Maldivima"

12.09.2023

20:45

0

Autor: 24sedam

Iza nekadašnjeg plejboja ostao je renovirani deo zatvora kod sad zovu "Maldivi"

Plejboj ostavio hotel: Robijaši u "Mitrovici" dobijaju 30 dana u "Maldivima"
Copyright Printscreen/YouTube/24 vesti/Pixabay

Među osuđenicima u Kazneno-popravnom domu aktuelno je takmičenje ko će od njih završiti u "Maldivima". 

Ipak, samo naziv podseća na egzotična ostrva Maldive, jer u pitanju je posebni zatvorski deo u Sremskoj Mitrovici. Ovo je samo renovirani deo, čiju je obnovu finansirao nekadašnji stanar Andrija Drašković. Sve je obnovljeno od od podruma do krova i sada ga koriste zatvorenici.

Objekat se nalazi u okviru zatvorenog dela zatvora. Sobe su sa manjim kapacitetima i daleko su od grupnih spavaonicama u kojima je po nekoliko desetina osuđenika. Higijena je na daleko više nivou. Zato je ovaj deo i izbran za, vremenski organičen, boravak uzornih osuđenika.

- Zatvorska uprava, na preporuku komandira, odobrava izabranim zatvorenicima poravak u Andrijinim odajama 30 dana. Mi to, u žargonu, nazivamo godišnji odmor - govori jedan od bivših osuđenika koji je nedavno izašao iz KPZ Sremska Mitrovica.

Printskrin/facebook
Andrija Drašković

Da bi se zaradio godišniji odmor potrebno je da se ispune nekoliko uslova. Na prvom mestu osuđenik ne sme da napravi nijedan prekršaj u roku od godinu dana. Pored dobrog vladanja mora da ispunjava neprikosnoveno i sve zacrtane radne obaveze.

Tek tada, ulazi u konkurenciju za odlazak na godišnji odmor.

- A u posebnom delu nije luksuzni smeštaj, ali u odnosu na ostatak Mitrovice jeste ekskluziva. Nema ogromnih grupnih soba već u spavaonicama su maksimalno po tri osuđenika. Tokom 30 dana nema ograničenog spavanja i ustajanje ujutru je po volji. Hrana je, takođe, kvalitetnija od dela gde su ostali - navodi sagovornik 24sedam i podvlači da unutra nema rigoroznih pravila i kontrole.
Imaju i veći izbor zanimacija - od sporta pa nadalje.

Andrija Drašković, koji je važio za velikog srpskog plejboja i za kog su se vezivale najlepše žene sa ovih prostora, bio je osuđen za ubistvo Surčinca Zvonka Plećića Pleće, u "Rojal knez" u centru Beograda 11. septembra 2000. godine. Pravosnažnom presudom je bio osuđen na devet godina zatvora, ali mu je, na osnovu Zakona o amnestiji od 16. novembra 2012, kazna umanjena za 25 odsto. Tako da je  najpre u pritvoru, a posle i u zatvoru proveo šest godina i devet i po meseci zatvora. Sve vreme, kaznu je služio u Sremskoj Mitrovici.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike