"Čuli su se jauci, autobus je bio u vazduhu": Putnica iz Pančeva o užasu posle udesa u Grčkoj!

11.09.2023

16:39

0

Dve žene iz Srbije teže su povređene, sa prelomima kostiju smeštene su u bolnicu

"Čuli su se jauci, autobus je bio u vazduhu": Putnica iz Pančeva o užasu posle udesa u Grčkoj!
Copyright Profimedia

Dve putnice iz Srbije najteže su povređene u jučerašnjoj tragediji na nacionalnom putu Solun - Atina, i one su medicinskii zbrinute.

Četiri osobe koje su se nalazile u automobilu koji se zakucao u autobus su poginule, dok je više od 50 osoba iz autobusa povređeno.

Vlasnik agencije Ski&Sun travelBojan Milosavljević istakao je za 24sedam da je 26 putnika zadržano na bolničkom lečenju.

24sedam/Marija Atanasković
 

- Ukupno 26 putnika je zadržano na bolničkom lečenju od čega će jedan broj danas biti pušten. Devojka vodič je prošla sa teškom povredom butine ali se oporavlja. Letovanje je nastavilo 42 putnika, desetoro je odlučilo da se vrati jer nisu u stanju da posle nezgode nastave odmor - kazao je Milosavljević.

On je istakao da jedna gospođa iz Niša ima prelom ključne kosti, a da  je druga žena polomila karlicu na dva mesta.

Profimedia
 

Dve prijateljice, starije gospođe iz Pančeva krenule su put Grčke kada je automobil u 7,00 ujutru prešao na levu stranu i krenuo da se direktno zakuca u autobus. Doživele su jake udarce u predelu grudi i rebara, ali srećom nemaju prelome.

Jedna od njih ističe da je vozač sasvim normalno i bezbedno vozio. Kako ističe, granicu su prešli i u tim trenucima su neki dremali, a neki se budili od noćog sna, a onda je došlo do nesreće.

Profimedia
 

- Onda je došlo do toga da autobus bude takoreći u vazduhu, jer je vozač pokušao da izbegne direktan sudar i onda smo doživele ogroman šok jer je sve bilo ispreturano. Uopšte nismo znali šta nam se dogodio. Stravična situacija. Preko mene su bile stvari, čuli su se jauci. Kao kroz maglu pamtim da je razbijeno staklo do kraja jer je već naprslo i da su neki ljudi jednog po jednog vadili iz autobusa. Kada smo obe izašle, nije nas bolelo, ali kada se ohladio udarac u predelu rebara baš je bolelo. I sada boli - kaže jedna od njih.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike