Haos na proslavi punoletstva: Gazda krvnički izudarao čekićem tinejdžere iz Niša

09.09.2023

09:27

0

Autor: 24sedam

Ponovo osuđen na deset godina zatvora

Haos na proslavi punoletstva: Gazda krvnički izudarao čekićem tinejdžere iz Niša
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Ivica Mitić (46) iz Niške Banje osuđen je u Višem sudu u Nišu na 10 godina zatvora jer je 29. avgusta 2020. oko 22.30 časova čekićem pokušao da ubije Nišlije Nikolu Arsenijevića (17) i Đorđa Ivanovića (18).

Tinejdžeri su bili gosti na proslavi 18. rođendana na njegovom bazenu koji je izdao u zakup. Reč je o ponovljenom suđenju koje je naložilo Apelacioni sud u Nišu nakon razmatranja žalbi, kako bi se dodatno rasvetlile određene okolnosti događaja. Kazna koju je izreklo veće sudije Mirka Draškovića ista je kao i prethodna.

Na slobodi čeka presudu

Ivica Mitić je bio u pritvoru od 30. avgusta 2020. godine do 8. decembra 2021. Tada je pušten da se do pravosnažnosti sudske odluke brani sa slobode.

Prema navodima optužnice, incident u kojem su povređena dvojica mladića dogodio se na proslavi punoletstva jedne Nišlijke u Mitićevom objektu sa bazenom. On je optužen da je posle svađe sa dvojicom maloletnika koji su bili na rođendanu pokušao da ih ubije. Prvo je došlo do kraće rasprave ispred šanka jer je Mitić zahtevao da napuste objekat i rekao im da će da prekine proslavu a drugi deo sukoba se dogodio na parkingu ispred objekta.

Mitić je sa čekićem u ruci krenuo ka parkiranom vozilu, maloletnik i njegov drug su krenuli za njim. Osuđeni je čekićem udario Arsenijevića u glavu. Teško povređeni mladić je pao na zemlju i izgubio svest, a onda je napadač čekićem udario i Ivanovića i lakše ga povredio.

U toku postupka, Nišlija se branio da nije imao nameru da nikoga povredi, da je bio u mraku okružen sa dvadesetak mladića i da je navodno zadobio udarac u nos nakon čega je refleksno zamahnuo.

Presuda za pokušaj ubistva je nepravosnažna i na nju će Mitić imati pravo žalbe Apelacionom sudu u Nišu.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike