Novi detalji tragedije u Smederevu! Đorđe razorni eksploziv doneo sa ratišta? (FOTO/VIDEO)

04.09.2023

13:56

0

Kobnog dana, Đorđe je, kako se veruje, odlučio okončati dugogodišnje probleme sa svojim podstanarima

Novi detalji tragedije u Smederevu! Đorđe razorni eksploziv doneo sa ratišta? (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Nakon tragičnog događaja u četvrtak, kada je programer Đorđe A. (57) iz Smedereva aktivirao eksplozivnu napravu u svojoj zgradi, istražitelji sada pokušavaju utvrditi poreklo i vrstu eksploziva koji je Đorđe koristio, kao i kako je došao do njega.

Sumnje ukazuju na to da je Đorđe koristio razorni eksploziv nakon čega je stradao, a  koji je uništio veliki deo zgrade u Smederevu. 

Postoji osnovana sumnja da je ovaj opasni eksploziv Đorđe nabavio tokom devedesetih godina dok je boravio na ratištima u Hrvatskoj.

Kobnog dana, Đorđe je, kako se veruje, odlučio okončati dugogodišnje probleme sa svojim podstanarima koji su proistekli iz neplaćene kirije i računa. 

 

Ispostavilo se da su sudski izvršitelji došli da plene imovinu Đorđa zbog duga od 7.000 evra, koji je nastao u stanu koji je izdao. 

Porodica Aleksandara P., uključujući sina Nikolu, ćerku Miljanu i maloletnu unuku, bila je žrtva ovog nesrećnog događaja.

Iako nije isključena mogućnost da je Đorđe eksploziv čuvao u svojoj kući preko 20 godina, istražitelji se trude da utvrde tačno poreklo ovog opasnog materijala. 

Eksploziv je imao izuzetno razornu moć, što je jasno vidljivo po tome kako je detonacija uništila sve stanove na četvrtom i petom spratu zgrade, a odjeknula je čitavim Smederevom.

 

Policija i nadležni organi nastavljaju s istragom ovog tragičnog događaja kako bi razjasnili sve okolnosti i utvrdili odgovornost. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike