Mučko ubistvo Srpkinje iz Kanade: Ljiljanu ljubavnik zadavio golim rukama zbog novca!

03.09.2023

08:00

2

Zoran Marić osuđen je na 40 godina zatvora, a Radomir Delić oslobođen je optužbe

Mučko ubistvo Srpkinje iz Kanade: Ljiljanu ljubavnik zadavio golim rukama zbog novca!
Ljiljana Simić ubijena u okolini Herceg Novog: Ilustracija - Copyright Pixabay Printscreen/Facebook/Ljiljana Simić Pixabay

Kanadska državljanka poreklom iz Srbije Ljiljana Simić ubijena je 3. septembra 2020. godine u selu Mokrine kod Herceg Novog, a njen nestanak tri dana kasnije prijavila je njena prijateljica koja je trebalo da je vozi na aerodrom u Dubrovniku, kako bi se ukrcala na let za Kanadu. Zoran Marić iz Kotora osuđen je pred crnogorskim sudom na 40 godina robije za teško ubistvo Simićeve, dok je Radomir Delić oslobođen optužbi za učešće u ubistvu.

Sudija je, prilikom izricanja presude, istakao da je motiv za ovaj zločin kod Marića bilo koristoljublje.

- Ubistvo je počinio na podmukao način, tako što je iskoristio poverenje Ljiljane Simić sa kojom je bio u emotivnoj vezi - naglasio je sudija.

Printscreen/Facebook/Ljiljana Simić Pixabay
Ljiljana Simić

Ljiljanino beživotno telo otkriveno je u selu Mokrine. Na toj lokaciji u neposrednoj blizini betonskog pravougaonika nalik na temelje, na kamenju je pronađeno telo ženske osobe u ležećem položaju i videlo se da je reč o zločinu.

Marić je, kako je dokazano tokom suđenja, namamio Simićevu da će da joj pokaže prirodu i zalazak sunca, a Delić ga je za to vreme čekao u vozilu koje je u vlasništvu Simićeve. Posle toga su se odvezli iz Kotora, gde je Ljiljana imala stan i boravila po šest meseci godišnje u njemu,  u pravcu Herceg Novog, gde se Marić uključio na makadamski šumski put do sela Mokrine i zaustavio vozilo.

"Pao" u Foči

Posle toga, prema navodima optužnice, obojica su se uputila prema pešačkom prelazu preko obližnje livade, gde je Marić dao uputstva Deliću da ostane na tom mestu i da pazi da neko ne naiđe. Marić je počeo da se raspravlja sa Ljiljanom, govoreći joj da je ku*va i d*olja, oborio je na zemlju, nogama pritisnuo na grudni koš, a zatim je obema rukama stezao za vrat i zadao joj više udaraca usled čega je nastupila smrt.

Maskirao se u ženu i glumio Ljiljanu

Dragan Todić iz Herceg Novog uhapšen je zbog sumnje da je pomagao Zoranu Mariću i Radomiru Deliću, tako što se oblačio u žensku garderobu i namerno šetao ispred kamera, kako bi se stekao utisak da je Ljiljana Simić još živa.

Sumnja se da je Todić zajedno sa Marićem ulazio u stan Ljiljane Simić sa sve šeširom na glavi i ogrnutom plavom maramom. Tako maskiran, on se više puta šetao sa Marićem ispred kamera. Na prvi pogled pregledom tih snimaka moglo bi se i zaključiti da je reč o ženi, ali pažljivijim pregledom videlo se na pojedinim kadrovima da je reč o muškim nogama i da na sebi ima patike.

Marić, koji je označen kao direktni počinilac ubistva, posle zločina je pobegao u Bosnu i Hercegovinu. Uhvaćen je kada je taksi vozilom krenuo iz Foče da beži prema Federaciji BiH. Fočanski policajci su kod Marića za pojasom trenerke našli ručnu bombu M-75, a u rancu vojnički bajonet. Izručen je kasnije iz BiH.

Pixabay/fsHH Printscreen/Facebook/Ljiljana Simić Pixabay
Ilustracija

Delić je prvi kome su stavljene lisice na ruke u ovom slučaju, a istražitelji su do njega došli posle analize finansijskih transakcija kartice Ljiljane Simić.

Potrošnja četiri puta veća

Pregledom računa Ljiljane Simić, utvrđeno je da je poslednjih šest meseci trošila mesečno oko 4.000 dolara, ali da je u zadnjem mesecu kupovano i više puta podignut novac u ukupnom iznosu od 17.000 dolara.

Uz pomoć izveštaja Viza centra policija je proverila video-kamere na mestima gde su obavljene zadnje transakcije i upravo su to bili prvi tragovi koji su istražitelje doveli do Delića, koji je uhapšen 19. septembra 2020. godine. Posle dvodnevnog ispitivanja on je istražiteljima priznao zločin i poveo ih do mesta gde je ostavljeno telo Simićeve.

Optuženi Delić je na saslušanju pred tužiocem tvrdio da se oseća krivim zbog ubistva, jer je bio na licu mesta. On je ispričao da mu je Marić nudio novac, a da ga zauzvrat ne prijavi vlastima.

Ljiljana je rodom iz Kragujevca, ali je decenijama živela i radila u Kanadi. Prema rečima njenih poznanika, pola godine je provodila u Crnoj Gori u svom stanu, a zatim bi odlazila u Kanadu. Navodno je ugovorila prodaju tog stana u kojem je boravila. Nije poznato čime se bavila.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike