Miljković ima primedbe na iskaze svedoka: "I ja možda govorim pet jezika, pa ne znam da li će sud to da uzme kao olakšavajuću okolnost"!

29.08.2023

18:09 >> 19:29

0

Marko Mesar tvrdi da će dostaviti snimak da bi dokazao da Milorad Vukićević nije sposoban da govori u sudu

Miljković ima primedbe na iskaze svedoka: "I ja možda govorim pet jezika, pa ne znam da li će sud to da uzme kao olakšavajuću okolnost"!
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright 24sedam/E-Stock Miloš Rafailović

Svedočenjem Milene Ljepoje, sestre ubijenog Milana Ljepoje, kao i njegove udovice Slavice Radovanović Ljepoja, nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i njihovoj organizovanoj kriminalnoj grupi. Pre njih svedočili su Jelena Veličković, udovica Gorana Veličkovića Goksija i Milorad Vukićević otac Lazara Vukićevića.

Sudsko veće je, nakon njihovih saslušanja, pozvalo sve stranke u postupku da se izjasne ukoliko imaju primedbe. Za reč se javio Marko Miljković, a posle njega svoje primedbe izneli su i ostali optuženi među kojima i Veljko Belivuk.

- Imam primedbe na iskaze Jelene Veličković i Milorada Vukićevića. Krenuću od Veličkovićke. Jelena Veličković je očito instruisana od strane tužilaštva, više puta je menjala svoj iskaz, kontra od onoga što je pričala. Na slikama koje ste vi prikazali, a koje su izlazile u raznim emisijama, a gde je Jelena prepoznala telo po širokim ramenima, odsečenu glavu na nekoj zemlji. Posle prepoznavala i fotošopirane slike, na nekim pločicama. Jelena Veličković može da prepozna šta god joj kažete. Njen iskaz ne znam kako tužilac može da vidi kao jasan, verodostojan i u skladu sa dokazima. Iz njenog iskaza ispada da je njen muž radio kao roštilj majstor i sa PVC stolarijom, a na pitanje gde je ikada pekao roštilj, ne zna da odgovori, nije računala da će bilo ko to da je pita - izjavio je Miljković.

Optuženi je potom nastavio izaganje navodeći da je navijačka grupa "Iz Principa" nije postojala u vreme kada je rekla Jelena Veličković 2017.

- Navela je da nije poznavao Filipa Koraća. Ja "Skaj" kao dokaz na priznajem, isfotošopiran je, u njemu možete da pišete i dopišete šta hoćete u vordu, ja sam u toj prepisci našao da Žuti i Korać dogovaraju ubistva, a Veličković se nudi da ih on izvrši za novac, da obezbedi stan porodici. Jel to taj Goran Veličković, roštilj majstor? Non stop tvrde da smo mi i Korać neprijatelji, da smo svašta pisali za Korća Veličkoviću po leđima, da sam ga ja najviše mrzeo, a ovde ispada da se mi nismo ni poznavali - nastavio je izlaganje MIljković tvrdeći da je udovica Gorana Veličkovića svedočila potpuno suprotno u odnosu na svedoka saradnika Bojana Hrvatina.

24sedam/D. A.
Jelena Veličković

- Setite se da je rekla da je znala Bojana Hrvatina kao Fabulu, pa ja nisam znao da je Bojan Hrvatin Bojan Hrvatin dok nije uhapšen. Da se radi o sumnjivom licu, koje nosi pištolje, a čovek je koji peče pljeskavice. Ja još nisam čuo da roštilj majstor peče pljeskavice sa pištoljem i plaši se da će neko da ga ubije - nastavio je Miljković.

Prešao je potom na iskaz Milorada Vukićevića.

- Moram da kažem da Milorada Vukićevića znam od 2007. preko Mirka Kojića, on je kockar čovek koji laže, maže, uzima pare na kamatu. Držao je Has Mas i pekao pljeskavice, dok nisam uhapšen nisam znao da je njegov sin Lazar Vukićević. Mi smo njega, bio sam mali, pretukli jer je dugovao neke pare. Tad mi je rekao da mogu da mu budem sin i da to ne radim. Video sam ga još par puta, kada mu je izgoreo taj lokal, prijavio je policiji sve ljude kojima je dugovao pare. Sa Lazarom Vukićevićem sam u zatvoru imao korektne odnose, nisam ga video na poseti, to laže. Predstavio je ovde sina kao superheroja, koji govori pet jezika i tako to. Naveo je u istrazi da je njegov sin upucao Nikolu Vušovića, da je tu bio neki problem. Tačno je da sam bio sa njim u restoranu u Pančevu, mogu da dam čoveka s kojim je došao, mogu da opišem sto, mesto gde su se parkirali - nastavio je Miljković tvrdeći da nisu pričali o krivičnim delim, osim što mu je Vukićević rekao "da mu je otac u Beču napravio problem".

Pixabay/Mup
Nikola Vušović i Lazar Vukićević

- Zato sam ga i pitao da li je radio drogu u Beču, da vidite ko je čovek koji je sinu oteo drogu pa mu prodao. Interesantno je i da je Šarac došao kod njega posle nestanka sina. U predmetu "vračarci" je svedočio, ali je tamo rekao da nije Miljković organizator te bombe, nego Vušović, tako nije rekao da ga je opservirao Budimir, nego drugi. Snimak, koji sam spomenuo, ja ću dostaviti da vidite da li je taj mator čovek koji to radi sposoban da ovde govori istinu. Sve on zna, sve je video - rekao je Miljković i osvrnuo se i na izvesnog Gruju, kod je Vukićević pominjao kao čoveka koji mu je dao dosta informacija o kriminalnoj grupi.

- Postavljam pitanje šta će i Gruja i Nikola Mitić na Dedinju, kad se čekaju na Autkomandi. Ja rođaka Zorana MIljovića imam, ali nisam ga ubio, on je moj deda. Čak je svedok u postupku za pranje para, čovek živ i zdrav i da je živ još 100 godina. Rekao da sam Bugarin, nemam veze sa Bugarskom. Ovde svedok barata velikim novcem, od čišćenja snega. Potpuno nejasna priča ovog čoveka. Uspeo je i da me isprovocira par puta. Jedini ja iz cele ove grupe sam video Milorada Vukićevića, priznajem tukao ga jesam 2007. Pominje ovde neki snimak,nisam toliko glup da snimam snimak na kom pretim ubistvima - nastavio je izlaganje Miljković i zamolio veće da pozove za svedoka Jovanu Jovanović, koja nije želela da svedoči u postupku protiv "vračaraca". Inače, nju je otac Vukićevića pomenuo kao devojku svog sina.

- Videli ste ovde, on lažno prijavljuje, lažno svedoči. Vidite, ja sam kriminalac koji nikada nije osuđivan, a on nije kako kaže njegov otac koji priča da je uvek sve preuzimao na sebe, za drogu, za pištolj. Ne radi se o tome da li je mali Vukićević svetac ili ne, ali ovaj svedok ovde pokušava da blati nas, a da njega da predstavi drugačije. I ja možda govorim pet jezika, pa ne znam da li će sud to da uzme kao olakšavajuću okolnost - kroz smeh je nastavio MIljković.

Suđenje je završeno za danas. Prethodno je sudija pročitala da je Katarina Stanković, nevenčana supruga Gorana Mihajlovića, prve žrtve klana, odustala od krivičnog gonjenja, jer ne želi da svedoči pošto je u sedmom mesecu trudnoće. Sudija je najavila da bi u četvrtak trebalo da svedoče Marija Mitić, sestra Nikole Mitića, ali je zastupnik rekao da ona neće moći da dođe jer živi u Bangkoku.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike