Oglasilo se tužilaštvo o zločinu u Futogu: Ovi tragovi su pronađeni na mestu zločina

25.08.2023

10:47

0

Autor: 24sedam

Ubici preti doživotna kazna zatvora

Oglasilo se tužilaštvo o zločinu u Futogu: Ovi tragovi su pronađeni na mestu zločina
Copyright novisad.vjt.rs

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu izdalo je saopštenje o noćašnjem dvostrukom ubistvu u Futogu:

- Kritični događaj se odigrao iza ponoći 24/25. avgusta u Futogu u Fruškogorskoj ulici, kada su hicima iz vatrenog oružja ubijeni mladići M.M. i Š.N, obojica iz Futoga, nakon čega je dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu izašao na lice mesta. U prisustvu policijskih službenika PU Novi Sad izvršen je uviđaj i izuzeti su pronađeni tragovi i predmeti za koje se sumnja da su u vezi sa predmetnim događajem.

- Događaj je kvalifikovan kao krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina, te se u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu preduzimaju sve radnje i mere na prikupljanju svih dokaza za krivični postupak.

- Zbog osnova sumnje da su izvršili navedena krivična dela, lišeni su slobode L.N, R.O, G.B, svi iz Futoga i D.D. iz Novog Sada, koji su identifikovani ubrzo nakon kritičnog događaja, te im je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnosti izvršenja navedenih krivičnog dela.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike