Izgoreo bager na izgradnji dalekovoda: Policija istražuje kako je uništena mašina

24.08.2023

10:39

0

Izgoreo bager posle protesta

Izgoreo bager na izgradnji dalekovoda: Policija istražuje kako je uništena mašina
Ilustracija - Copyright Profimedia

U niškom naselju Brzi Brod sinoć oko 21.30 časova došlo je do požara na bageru, koji je, bio angažovan na izvođenju radova na izgradnji dalekovoda između ovog i susednog naselja Nikola Tesla.

U niškoj policiji je potvrđeno da je požar prijavljen u 21.30 časova i da su vatrogasci izašli na mesto požara i ugasili vatru.

- Policijski službenici su izašli na lice mesta i preduzeli sve mere iz svoje nadležnosti. Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo i u toku je rad na rasvetljavanju svih okolnosti - rečeno je u niškoj policiji.

Inače, u naselju Brzi Brod već mesecima se građani bune zbog izgradnje nadzemnog dalekovoda smatrajući da će ta vrsta visokonaponske elektromreže narušiti zdravlje stanovnika. Oni ukazuju da visokonaponska mreža prolazi preko krovova kuća, crkve, igrališta i izletišta i tvrde da zračenje koje emituju kablovi u dužem periodu može da negativno utiče na zdravlje ljudi. Poslednji skup održan je juče popodne, kada je na sat vremena blokiran i put Niš - NIška Banja, koji prolazi pored ovog naselja.

Za sada zvanično još nije poznato da li se radi o namernoj paljevini ili je do požara došlo pod nekim drugim okolnostima. Nije još poznato ni koji je iznos štete, odnosno da li je bager u požaru uništen potpuno ili delimično.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike