Pacijent zapalio dušek, pa se ugušio, povređeni lekari i medicinske sestre! Detalji požara u bolnici

24.08.2023

10:05

0

Autor: 24sedam

Dva lekara, dve medicinske sestre i još jedan pacijent pokazali su znake trovanja dima, te je njima ukazana lekarska pomoć.

Pacijent zapalio dušek, pa se ugušio, povređeni lekari i medicinske sestre! Detalji požara u bolnici
Copyright Profimedia

Sinoć oko 23 sata nastradao je pacijent u požaru na Klinici za psihijatriju Univerzitetsko-kliničkog centra u Prištini. 

Do požara je došlo na Odeljenju psihijatrije, u prostoriji u kojoj privremeno borave pacijenti u stanju agresivnosti i izražene psihomotorne uznemirenosti. Prema navodima prištinskih medija pacijent je zapalio dušek.

- Univerzitetski klinički centar Kosova (KKUK) saopštava da je sinoć oko 23.00 časova došlo do požara na Odeljenju psihijatrijske urgentne i intenzivne nege, u jednoj od zatvorenih prostorija, gde privremeno borave pacijenti, pacijenti u stanju agresivnost i izražena psihomotorna uznemirenost, bez svesti o psihičkom stanju. Na istom odeljenju, u isto vreme, sumnja se da je pacijent pod za sada nepoznatim okolnostima zapalio prostoriju zatvorenog tipa, u kom slučaju je preminuo od posledica gušenja dimom (gušenja), uprkos trudu zdravstvenog osoblja. da spase pacijenta - navodi se u zvaničnom saopštenju.

Neimenovani pacijent stradao je od posledica gušenja dimom, dok su dva lekara, dve medicinske sestre i još jedan pacijent pokazali znake trovanja dima, te je njima ukazana lekarska pomoć.

- Takođe, za to vreme još jedan pacijent je zadobio znake trovanja dimom, kao i ceo tim za negu, dva lekara i dve medicinske sestre koji su prilikom pružanja pomoći dotičnom pacijentu i evakuacije drugih pacijenata pokazali znake trovanja dimom i ukazana lekarska pomoć na Urgentnoj klinici. Slučaj istražuju nadležne jedinice Kosovske policije - piše u nastavku saopštenja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike