"Ako nam ne daš pare, poslaćemo ti sina u komadima": Oteli mladića, pa od njegovih roditelja tražili 200.000 evra!

16.08.2023

23:39

0

Autor: 24sedam

Zbog navedenih krivičnih dela oni mogu biti osuđeni na zatvorske kazne i do 18 godina

"Ako nam ne daš pare, poslaćemo ti sina u komadima": Oteli mladića, pa od njegovih roditelja tražili 200.000 evra!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv trojice dvadesetogodišnjaka B.G., S.B.Đ. i R.M., koji se terete za otmicu N.T. (18) iz Sremske Mitrovice, od čijih roditelja su pokušali da iznude otkup od 200.000 evra, preteći da će im ga u protivnom "poslati u komadima".

Oni su, kako je tada saopštila policija, zajedno sa maloletnim S.M. (17) iz Novog Sada, uhapšeni 5. februara, ubrzo nakon otmice, posle čega im je određen pritvor zbog mogućnosti da će ometati krivični postupak uticajem na svedoke, zbog rizika da bi mogli u kratkom vremenskom periodu da ponove krivično delo i zbog načina izvršenja i težine krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti, piše Informer.

Antonio Ahel/ATAImages
 

B.G. je, pored otmice, optužen i za napad na policiju, dok se S.B.Đ. tereti i za falsifikovanje isprava.

Zbog navedenih krivičnih dela oni mogu biti osuđeni na zatvorske kazne i do 18 godina. 

Protiv S.M., koji je u trenutku izvršenja bio maloletan, sproveden je poseban postupak pred sudijom za maloletnike, koji je, prema nezvaničnim informacijama, okončan izricanjem vaspitne mere pojačanog nadzora vaspitnog organa starateljstva i obavezan je na humanitarni rad ili poslove ekološkog sadržaja.

Kidnapovan u toku noći 

Žrtva otmice N.T. po odluci tužilaštva imaće u postupku status posebno osetljivog svegoka kako bi što manje bio izložen traumi tokom suđenja. 

On je u noći između 4. i 5. februara kidnapovan na ulici, u blizini svog doma u Sremskoj Kamenici nakon što je, nešto posle ponoći, stigao kući sa jedne proslave.

24sedam/Goran Sivački
 

Mladić je navodno, zbog telefonskog razgovora, ostao duže na ulici i tada su mu prišli otmičari, koji su nosili fantomke.

Poprskali su mu lice biber-sprejom, stavili mu povez na oči i ubacili u gepek automobila.

Zatim su telefonom pozvali njegovog oca i tražili 200.000 evra kako bi ga pustili. Navodno mladiću su dali mobilni kako bi ocu potvrdio da je otet i saopštio da otmičarima mora da isplati novac i da će ga "istranžirati" ako pozove policiju.

Roditelji otetog mladića ipak su obavestili nadležne pa su operativci Policijske uprave Novi Sad odmah krenuli u potragu. Ubrzo su na Klisi kod gradske deponije u gepeku automobila našli nepovređenog N.T., a otmičari su uhapšeni.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike