Novosadski kasapin uskoro na slobodi? Gledao akcioni film, pa iskasapio roditelje! "Osećao sam da me otac mrzi", rekao sudiji

07.03.2022

10:06

0

Autor: 24sedam

Dragan Janković je roditelje ubio udarcima francuskim ključem, a potom ih u kupatilu isekao na komade i bacio u kontejner

Novosadski kasapin uskoro na slobodi? Gledao akcioni film, pa iskasapio roditelje! "Osećao sam da me otac mrzi", rekao sudiji
Profimedia

Dragan Janković (43), student Ekonomskog fakulteta, ubio je udarcima francuskim ključem svoje roditelje, majku Mariju (59) i oca Dušana (65), u njihovom stanu na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, a potom ih je u kupatilu testerom, sekirom i nožem isekao na komade, spakovao u kese i pobacao po kontejnerima!

Jankoviću su ostale još četiri godine zatvora do isteka pune zatvorske kazne, a on se u sudnici ovako branio:

- Majka je sedela u sobi i gledala film. Privukla me je jedna akciona scena i prišao sam joj. Uopšte se ne sećam kako se u mojoj ruci našao francuski ključ. Tada se desilo to udaranje. Oca sam udario u hodniku. Dalje nemam osećaj da sam to uradio i zato ne mogu da se osećam krivim i odgovornim. Nakon ubistva sam mislio da su oni i dalje živi, samo da ih ja ne vidim - izjavio je tada Janković, koji je ipak priznao da je ubio roditelje, ali je odbacio tvrdnje tužilaštva da je zločin učinio sa umišljajem.

Na pitanje sudije zbog čega ih je onda isekao na komade, Janković je rekao da mu namera nije bila da sakrije leševe.

Ovaj zločin je pre tačno 16 godina, u martu 2006, uznemirio Srbiju, a žitelji zgrade na Bulevaru oslobođenja broj 38 i dalje pamte horor. Ono što ih danas, posle toliko godina brine, jeste mogućnost da se opaki ubica uskoro "vrati na mesto zločina".

Neće valjda da se vrati

Janković, koji je u vreme ubistva imao 27 godina, prvo je bio osuđen na 30 godina zatvora, ali su njegovi branioci uložili žalbu na takvu odluku Okružnog suda u Novom Sadu. Zatim je Vrhovni sud Srbije smanjio kaznu na 20 godina. Presudom mu je određena i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u specijalizovanoj zdravstvenoj ustanovi, a psihijatrijskim veštačenjem je utvrđeno da Janković ima trajni šizofreni poremećaj ličnosti.

- Do odsluženja pune zatvorske kazne Jankoviću su ostale samo četiri godine. Nisam zaboravio šta je on uradio, kako bih mogao? I sada se naježim kada se setim. Nadam se da se on neće vratiti ovde! - kaže nam komšija D. A. i dodaje:

Svako telo na devet delova

Mislim da je osuđen na malu kaznu i nije mi sve jedno kada pomislim da će za koju godinu takva osoba šetati slobodno gradom.

Dragan Janković je 2. marta 2006. otišao u policijsku i prijavio nestanak roditelja. Istovremeno, radnici "Gradske čistoće" su u Ulici Branimira Ćosića, prazneći kontejner, našli ljudsku nog Ispostaviće se da je sin jedinac svako telo isekao na devet delova, a potom ih spakovao u više crnih kesa za smeće i bacio na različite lokacije.

Janković je tokom suđenja naveo da su ga roditelji od detinjstva maltretirali i da je njegov život bio pakao.

- Osećao sam da me otac mrzi, zbog čega sam bio besan na njega. Roditeljima najviše zameram što mi nisu dozvolili da upišem Fakultet za geodeziju u Beogradu, već su insistirali da upišem Ekonomski u Subotici. Lagao sam ih da treba da branim diplomski rad iako sam položio samo dva ispita - pričao je okrivljeni.

BONUS VIDEO

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti